Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succécomeback för Lisa – men Kif föll

Lisa Dahlkvist stod för ett drömmål i sin återkomst. Men

Annons

Med bara en avverkad halvlek den här säsongen var det en spelsugen Lisa Dahlkvist som gjorde comeback i torsdagens match hemma mot Eskilstuna. 28-åringen spelade från start och gjorde trots sin minimala speltid sitt andra mål för säsongen när hon i andra halvlek kvitterade till 1-1 på Behrn arena. Ett drömmål där Dahlkvist drog till från långt avstånd och hittade det bortre krysset.

Men detta blev i slutändan en klen tröst för landslagsmittfältaren som i den 63:e minuten fick se Vaila Bardsley trycka in matchavgörande 2-1 för Eskilstuna.

Förlusten innebär att fjolårstvåan och Champions League-laget Kif bara har tagit en seger på sju matcher och förlorat tre stycken. Laget har haft en tung vårsäsong och går nu på sommarlov som tabellnia i damallsvenskan. Nu blir det VM-uppehåll och för Kif blir det seriematch igen den 9 juli hemma mot Göteborg.

Så startade Kif: Carola Söberg – Hanne Gråhns, Marina Pettersson-Engström, Sara Nordin, Susanna Lehtinen – Michelle De Jongh, Lisa Dahlkvist, Elin Magnusson, Ogonna Chukwudi – Sanna Talonen, Sarah Michael.

Matchen mellan Kif Örebro och Eskilstuna gick att följa här via förbundets direktrapportering.

Läs mycket mer om matchen i fredagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons