Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vänta innan ni hänger mig"

Han sköt upp ÖSK i allsvenskan i slutet av 80-talet. 
Nu blir Kif Örebro Mikael Fahléns, 43, nästa mål. 
– Vänta innan ni hänger mig. I alla fall till jag varit riktigt usel, säger Fahlén, som på tisdagen skrev på som ny tränare för Kif Örebro.  

Annons

Richard Holmlunds ersättare är utsedd. På tisdagen skrev ÖSK:s gamle målspruta Mikael Fahlén på som ny huvudtränare för de svenska cupmästarna. En stor skräll. Fahlén kommer närmast från fem år tillsammans med Calle Barrling i F19-landslaget. 

– Det ska bli väldigt spännande. Förhoppningsvis ska vi bli ett steg bättre än förra året. Sedan ska man ha klart för sig att vi är lite sent ute och målsättningen kommer självklart ha och göra med vilka spelare vi kommer att ha. En målvakt som kristin Hammarström ersätter man inte hur som helst. 

När fick du förfrågan att ta över?– Rätt tidigt. Men vi hoppar det där. Jag vill inte hålla på och prata om det som varit och det som media spekulerat i. Jag har i alla fall kunnat välja. Jag har haft anbud från andra allsvenska klubbar också.

Du öste in mål i ÖSK. Kommer det synas på Kifs spelsätt också?– Jag var med och spelade upp ÖSK i allsvenskan 88/89 men slutade efter silveråret -94. Då hade jag mest varit i reservlaget med ÖSK:s nuvarande sportchef Lennart Sjögren och Mattias Jonson (skratt). Jag har faktiskt spelat på alla nivåer i Sverige och gjort mål i varje division. Jag hoppas kunna bidra med individuell utveckling, jobba mycket med laget, spinna vidare på det som är bra men också göra fler mål och spetsa anfallsspelet. Men vänta till i oktober innan du frågar om det synts att jag varit gammal forward.

Är det ett lätt eller svårt läge att ta över i? Kif vann ändå svenska cupen. – Jag älskar att vinna och tror att det här blir helt rätt.

Hur långt är kontraktet?– 1+1 år, tror jag det blir.

Hur väl känner du Kifs nye klubbchef Nisse Jansson?– Inte så mycket mer än att jag vet vem det är sedan hans tid i Degerfors.

Du bor i Karlstad. Kommer du flytta till Örebro?– Nej, jag kommer att pendla. Jag har tre barn där som jag kommer behöva ta hand om.

Blir det en F19-invasion i Kif nu?– Det är klart att alla tränare har sina kontakter. Men jag tror inte det är rätt väg att gå. Däremot har jag varit i det landslaget från att 86:orna var 19, så det finns ett ålderspann jag känner till mycket väl. Men jag vill inte prata om tänkbara spelare till klubben än. Det är ju som att prata om målsättning nu när vi inte vet hur laget kommer att se ut. Ska du hänga mig får du vänta till jag varit riktigt usel.

Vem blir assisterande tränare?– Det vågar jag inte uttala mig om.  

Mikael Fahlén kommer inte att medverka på fredagens presskonferens där Kif Örebro ska berätta om sin  nya tränarorganisation kring A-laget.

– Nej, vad jag förstår ska det då mer handla om det som varit och det rör inte mig.

Fahlén har tidigare tränat Hertzöga, Qbik, Mallbacken och KB Karlstad. På måndag startar han upp träningen med Kif Örebro.  

Mer läsning

Annons