Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors slog Norrköping

En näst intill fantastisk första halvlek. En nästan lika dålig andra.
Därför var det bistra miner i Dif-lägret efter 1-0-segern borta mot Norrköping.

Annons

- Det var en konstig match, säger Eric Jernberg.

Efter en blygsam start tog Degerfors över efter en kvarts spel och var sedan helt överlägset. Mållägena avlöste varandra och en 3-0-ledning i paus hade inte varit orättvis.

- Vi har en tio klara lägen som vi ska göra mål på och döda matchen. Andra tycker jag är helt bedrövlig faktiskt. Dåligt passningsspel och det känns som att vi blir lite trötta faktiskt, säger Eric Jernberg.

Vad beror det på att ni tappar så mycket i andra?- Om vi sätter våra lägen så får vi energi av det. Vi har jätteklara lägen, sedan blir det lite stressigt, men givetvis ska vi kunna spela bättre än vad vi gjorde i andra.

Jernberg var annars planens gigant i den första halvleken. Själv var han inte helt nöjd efter att ha bränt ett par klara målchanser, bland annat ett i halvlekens slutskede där han mycket snyggt spelades fram av Andreas Ljunggren-Eriksson till ett friläge som David Nilsson i hemmamålet räddade. Men Jernberg imponerade stort i själva spelet och hade en passningsprocent som i det närmaste kan liknas vid vad Barcelonastjärnan Xavi brukar ha.

- Ja, jag slog väl några bra passningar och så där. Men jag tyckte inte dom var så bra, Norrköping. Men det gick rätt bra faktiskt, skapade mycket chanser.

IFK ställde upp med ett mycket B-betonat lag, och på läktaren satt bland andra Russell Mwafulirwa, Mathias Florén och gamle Dif-anfallaren Shpetim Hasani. De bjöds på en dramatisk andra halvlek där Norrköping sakta men säkert tuggade sig ikapp spelmässigt och skapade senare en hel del lägen där Jonas Bohlin var väl med på noterna.

Endast en gång blev målvakten överspelad. På stopptid rann nye Joonas Tamm igenom, blev fri och chippade bollen förbi Bohlin varpå den studsade klockrent i stolpen och Dif-ledningen höll sig matchen ut.

Ledningsmålet som för övrigt var en riktig delikatess där Andreas Ljunggren-Eriksson chippade fram Peter Samuelsson som i djupet bröstade ner bollen och skickade in den i nätmaskorna. En fin aktion av duon som båda hade lägen även i andra halvlek.

Eric Jernberg byttes ut halvvägs in på den andra akten och det var då hans tredje fotbollsträning på två veckor. Den magsjuka som hindrade honom från att bli med på Portugallägret har hållit spelaren ur schack.

- Jag var dålig hela förra veckan. Jag blev sjuk på torsdagen innan lägret. Så jag har inte rört mig någonting, och det känns ju i dag.

- Men det är klart det var tråkigt att missa lägret. Jag är lite blekare än de andra, ler han.

Drygt en månad kvar till seriestart. Hur tycker du att det känns för tillfället?- Jag tycker det känns bra. Alla matcher jag spelat har vi spelat väldigt bra fotboll. När vi spelar som bäst så gör vi det väldigt bra. Det här var första gången vi hade en dipp tycker jag. Vet inte vad det beror på, men annars tycker jag det känns jättebra.

Mer läsning

Annons