Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors tjänar på Emils flytt

Summan är okänd – men Emil Johanssons övergång från Hammarby till norska Molde ger klirr i kassan för Degerfors IF. De skrev nämligen in en övergångsklausul när han lämnade Dif för allsvenskan.
– Det handlar om tio procent på vinsten, säger Dif:s ordförande Jan-Ove Beckman.

Annons

Det spekuleras friskt i både Hammarby- och Degerforskretsar vad Emil Johanssons övergång till norska tippeligaklubben Molde gav ekonomiskt.

Summan är fortfarande hemlig – även för Degerfors IF. Det har spekulerats om allt ifrån 2,5 miljoner till hela 15 – men de flesta tipsen ligger runt fem miljoner.

– Vi väntar med spänning på beskedet. Vi vet inte ännu vad det hamnade på, men någon gång under veckan kommer vi få reda på det, säger Dif:s ordförande Jan-Ove Beckman.

Vad får ni för ekonomisk kompensation av Hammarby?

– Det vet vi som sagt inte ännu, men det blir nog en slant.

Har ni alltså en vidareförsäljningsklausul eller är det vanligt utvecklingsbidrag det handlar om?

– Vi har en klausul.

På hur mycket?

– De räknar av vad Hammarby betalade oss när Emil gick dit. Sedan får vi tio procent på allt över det.

Det innebär att om Hammarby fick de fem miljoner det pratades om får Dif flera hundratusen.

Beckman berättar dock, att även om Degerfors får in en ordentlig slant för övergången, kan laget inte använda pengarna för till exempel spelarvärvningar.

– Vi har budgeterat med en vidareförsäljning på någon spelare i år. Det är en väldigt svår post att bedöma i budget, men vi hade bedömt att någon spelare med Degerforsbakgrund skulle säljas den här säsongen, precis som förra.

Hur mycket täcker den här försäljningen av den budgeten?

– Det går ju inte att säga eftersom vi inte vet summan ännu. Har Hammarby sålt för 2,5 miljoner är vi under budget, skulle det vara fem miljoner är vi över budget.

Mer läsning

Annons