Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Degerfors vill ha Brian

Provspelsmålvakten Brian Edwards har tidigare deklarerat att han vill spela för Degerfors IF. Och Dif vill ha honom.
– Vi har skickat med honom ett kontraktsförslag, säger tränaren Patrik Werner.

Annons

Dif-tränaren, tillika sportchefen, är nyss hemkommen från ett lyckat träningsläger i Portugal. Målvakten Brian Edwards är en av dem som imponerat mest och nu talar mycket för att det är amerikanen som axlar Sebastian Karlssons mantel i DIF kommande säsong.

– Vi vill ha honom i alla fall. Vi har suttit med honom nu i dag (i går) på eftermiddagen eftersom han åker hem i morgon bitti. Det verkar som att han är intresserad av att komma hit och han får med sig ett kontraktsförslag hem, säger Werner.

– Förhoppningen är att han ska skriva på och ansluta om en vecka.

Den MLS-meriterade 26-åringen ser Dif som en utmärkt språngbräda för att ta sig vidare ut i den europeiska fotbollen. Han fick tyngsta möjliga start på provspelet i Degerfors i och med fem insläppta borta mot Åtvidaberg, men veckan efter höll han nollan och imponerade i Difs träningsmatch mot portugisiska Olhaense. Redan i fredags erfor vi att Edwards skulle lämna Degerfors och Sverige med ett kontraktsförslag i handbagaget, vilket nu alltså blev fallet.

”Brian lite bättre”– Vi har haft Simon (Enqvist) på träning, men vi bedömer att Brian är lite bättre. Han har lite mer spetsegenskaper än Simon och han imponerat under lägret. Han har sett väldigt bra ut, har kommit bra i gänget, är en bra kille och det känns bra på alla sätt och vis, fortsätter Werner.

Tidigast tisdag hoppas Patrik Werner få ett svar på Difs förfrågan. Med tanke på hur mån Edwards har verkat vara kring att få fortsätta i Degerfors så lutar mycket åt att svaret blir positivt.

Mer läsning

Annons