Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dif-stjärnan i "slutdiskussion" med turkisk klubb

Degerfors IF:s stjärna Ferhad Ayaz ser ut att lämna klubben efter årets säsong. Värmlands Folkblad avslöjar nu att mittfältaren "slutförhandlar" med en turkisk klubb.

Annons
Ayaz i Degerforströjan 2013.

Ferhad Ayaz, 19, ser alltså ut att lämna Degerfors IF efter säsongen.

Det är Värmlands Folkblad som avslöjar att han är väldigt nära en turkisk högstaligesklubb. Enligt agenten Abdurrahim Bayindir har klubben, som han inte vill avslöja namnet på, kom med tre bud i somras – och det tredje accepterade Ayaz och agenten. Dif valde dock att stoppa en övergång i sommarfönstret, och nu ser den i stället ut att bli av i den turkiska ligans januarifönster. 

– Vi är nöjda med tredje budet, klubben är nöjd och Degerfors har sagt att de aldrig kommer stoppa honom. De vill komma hit och inleda en slutdiskussion om den personliga delen. De ville komma redan i veckorna, men jag sa till dem att det är lika bra att de kommer i oktober. Då vet vi mer och om Degerfors har säkrat sin plats i superettan. Jag och Ferhad har sagt att vi vill ta det lite coolt tills dess, säger Bayindir till VF, och fortsätter:

– Det är en bra klubb som redan har en svensk spelare. Tränaren gillar att jobba med ungdomar och har sett Ferhad i några matcher från start.

Det här med "en svensk spelare" skulle i sådana fall betyda att det handlar om Deniz Öksuzs Sivasspor, Erkan Zengins Eskisehirspor eller Andreas Isakssons Kasimpasa.

Enligt agenten har klubbar från allsvenskan, grekiska, cypriotiska och belgiska ligan visat intresse för 19-åringen, plus tre andra turkiska klubbar. Däribland Trabzonspor, i fjol fyra i turkiska ligan.

– Ferhad vill först och främst gå till en klubb där tränaren satsar på honom. Trabzonspor är en jättebra klubb, den största som jagat Ferhad. Men vi har tänkt som så att de här klubbarna inte passar honom. De köper honom som en investering, en backup-spelare från start. Tränaren i andra klubben har ringt mig personligen och tror på honom, säger Bayindir till VF.

Ayaz, som är fostrad i Karlslund, debuterade för Degerfors IF 2012, fick genombrottet 2013 med fyra mål på 27 matcher varav 14 från start och har i år startat samtliga 21 matcher där han varit tillgänglig – och levererat sju mål och tre målgivande passningar.

Ayaz har också gjort fyra ungdomslandskamper.

19-åringen har kontrakt med Dif över 2015 års säsong.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons