Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvakten lämnar Degerfors – för Nora: "Kunde inte komma överens"

Oscar Klasson inledde säsongen som förstemålvakt i Degerfors.
Nu är han klar för Nora BK – i division 2.
– Jag är i början av min karriär och det är viktigt för mig att få speltid och vara förstemålvakt när jag kommer tillbaka efter skadan, säger Klasson i ett pressmeddelande.

Annons
Oscar Klasson är klar för spel i Nora BK.

Oscar Klasson spelade till sig förstaplatsen i Degerfors den här säsongen och fick fina rubriker efter segern över Djurgården i Svenska cupen.

Men i den femte omgången av superettan ådrog han sig en allvarlig fotskada som gjorde att han missade resterande del av säsongen.

Och nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Degerfors för Klasson.

Istället har han skrivit på för Nora BK i division 2.

– Jag och Degerfors kunde inte komma överens om en fortsättning. Jag är i början av min karriär och det är viktigt för mig att få speltid och vara förstemålvakt när jag kommer tillbaka efter skadan, säger Klasson i ett pressmeddelande.

Att byta från superettan till division 2 kan tyckas vara ett märkligt steg karriärmässigt.

Klasson har däremot sina skäl till att han valde att stanna i närområdet.

– Jag vill dock få något bra anbud från någon allsvensk klubb eller topplag i Superettan innan jag kan tänka mig att flytta från Örebro. När jag varit borta en längre tid för en allvarlig skada så är förstås dessa klubbar lite osäkra på min fysiska status. Det är därför mycket viktigt för mig att få spela matcher kontinuerligt på en nivå som håller bra klass, säger han.

Mer läsning

Annons