Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro Syrianska-tränarens passning inför Sportens sändning: ”Får ta den här”

Från en ”sparka och spring-serie” till en mer spelande sådan.
Det kommer att passa Örebro Syrianska bra, tror tränaren Barsaum Cicek.
– Vi har ett bättre lag än förra året, säger han inför lördagens hemmamatch mot Södertälje som Sporten direktsänder.

Annons

Sporten sänder Örebro Syrianska–Södertälje för pluskunder! Klicka här för att komma till sändningen! Sporten har redan hunnit avverka flera direktsändningar med de lokala fotbollslagen i division 2. Och på lördag är det Örebro Syrianskas tur att synas i sammanhanget när deras hemmapremiär mot Södertälje direktsänds på na.se.

– Det är superkul att ni sänder, säger Barsaum Cicek som dock har en invändning.

– Förutom att det är den enda matchen ni sänder med oss under våren. Det är lite halvdåligt (skratt).

Du tycker att det finns potential med att sända flera av era matcher?

– Ja, potentiellt så. Vi har ju bland annat fina derbyn mot Assyriska Norrköping. Men vi får ta den här matchen först då.

Örebro Syrianska har hunnit avverka en match så här långt i division 2 södra Svealand där laget huserar i år till skillnad mot i fjol då laget spelade i norra Götaland. Då blev det förlust mot Linköping City.

– Linköping var det bättre laget i första halvlek och det visste vi om, vi förstod att de skulle sätta press på oss. Men jag kände ändå att vi kunde ge dem en bra match och så fick vi 1–1 där när Linus (Lamu) satte bollen. Men sedan fick vi det där jävla röda kortet, säger Cicek och suckar.

Det röda kortet fick just Linus Lamu syna.

– Det var inte rätt. Deras kille, jag tror det var lagkaptenen, boxade Martin Alp klart och tydligt men domaren missade det. Men, men. Jag ska inte älta det.

Och förlusten i sig kunde Cicek kanske ta då han ser Linköping som den stora favoriten till serieseger.

– Det är Linköping, helt klart. Men det är en tuff serie med många lag som verkligen satsar.

Hur är den jämfört med den ni spelade i förra säsongen?

– Hur ska jag uttrycka det? Man kan väl säga att vi gått från en grisserie till en finserie. Så är det nog. Lagen i den här serien försöker spela fotboll, medan i den andra är det mest springa och kötta. Det passade inte oss, kändes det som. Så hoppas att den här serien mer ska gynna oss.

Hur står ni er i den här serien, tror du?

– Jag tror vi kommer stå oss bra. Vi har ett bättre lag än förra året. Men det gäller att få ihop det också.

Bland annat har klubben hämtat in flera spelare från Forward. Förutom nyss nämnde Linus Lamu har även Kenny Mathisen, Amar Bukva och Vladislav Mitev anslutit från grannklubben.

– Vi har fått in offensivt starka pjäser och det ser bra ut. Sedan har vi tappat lite i defensiva positionerna, men det är det jag menar. Får vi ihop det är vi att räkna med.

Örebro Syrianska skulle spelat hemmapremiär så sent som den gångna helgen mot Boo, men snöovädret tvingade matchen att skjutas upp. I stället blir nu lördagens hemmamatch mot Södertälje. Och det på naturgräset på Örnsro IP.

– Planen ser okej ut. Vid den här tidpunkten i fjol var den sämre. Det kanske har med att det varit en ganska mild vinter, jag vet inte. Men den är okej i alla fall, säger Cicek.

FÖR PLUSKUNDER: Snökaoset: "Måste bli bättre – känns surt"

Barsaum Cicek.

Mer läsning

Annons