Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 3 dam: Referat omgång 1

(Uppdaterad 2/5) En hängmatch från första omgången av damernas division 3-fotboll spelades på måndagskvällen. Här är resultatet.

Annons

GSBK–ÖSK Ungdom 0–2 (0–0)Hemmalaget gick mållöst från hemmapremiären, men trots det var tränaren Per Eriksson ganska nöjd efter matchen.

– Vår målsättning var att tjejerna skulle ge allt och det gjorde dem. Första halvlek var ganska jämn, men i andra hade ÖSK lite mer boll än oss och var lite bättre, säger Eriksson.

GSBK försökte flytta upp spelet i jakten på en kvittering, men i stället kunde ÖSK Ungdom kontra in 2–0 med tio minuter kvar.

Målen: Linda Algotsson, Sara Sandberg.

Öfvre Adolfsberg–Rynninge 0–3 (0–1)

Det blev ingen angenäm resa in i division 3 för nykomlingarna Öfvre Adolfsberg utan förlust direkt.

– Det är ett bra lag vi möter, inget snack om saken. Det är inte orättvist att vi förlorar till sist, säger Adolfsbergs tränare Daniel Deck.

Öfvre Adolfsberg var dock nära att ta ledningen då man fick bollen i nät. Men efter att linjedomaren vinkat för offside dömdes målet bort.

– De var mer effektiva och det var det som avgjorde en annars ganska jämn match, säger Daniel Deck.

Mål, Rynninge: Evelina Wikman, Viktoria Österlund, självmål.

Nora/Pershyttan–Laxå 1–5 (0–4)

En match är aldrig avgjord fören domaren blåser av matchen, men med 0–4 i baken i halvtid såg läget hopplöst ut för Nora/Pershyttan.

– Tror ingen riktigt vet vad som hände. Vi tappade bort oss totalt, gjorde nästan ingenting rätt, säger Noras tränare Torbjörn Halldén.

Väl valda ord i paus skapade dock något lite bättre spel för hemmalaget.

– Vi tog ett allvarligt snack och sa att så här kan vi inte spela, berättar Halldén.

– Om det är någon man ska höja lite ändå trots den här insatsen så är det vår yttermittfältare Elin Engström, avslutar Noratränaren.

Mål, Nora/Pershyttan: Emma Löthgren.

Laxå: Matilda Dalevi 2, Linnea Urberg, Caroline Bergman, Matilda Malmskär

Kumla-Frövi 1-2 (1-0)

Frövi gjorde två bra halvlekar. Men fick bara utdelning i den andra. Där kunde de också vända underläge till seger mot Kumla.

– Vi knöt näven och visade lite mer jävlar anamma. I övrigt fortsatte vi bara att spela vårt spel som vi är nöjda med, säger Frövis tränare Jörgen Boija.

Ida Granlunds kvitterade med ett snyggt långskott och då fick gästerna ännu mer energi. Kort därefter kom också ledningsmålet genom pålitlige målskytten Cissi Andersson.

Boija framhäver dock en annan spelare som den stora segerorganistatören.

- Mittfältaren Emelie Lundholm var bäst på plan, säger han.

Mål, Kumla: Hanna Mardheim.

Frövi: Idra Granlund, Cissi Andersson.

Lillån-Sturehov 1-3 (0-0)

Snabba kontringar blev Sturehovs segerrecept. Då hjälpte det inte att Lillån gjorde en bra match.

– Vi hade mycket boll men det lilla sista saknades, säger Lillåns lagkapten Frida Nilsson som är skadad och fick följa matchen från sidan.

Sturehov ryckte ifrån till 2-0 i den andra halvleken och Lillån reducerade på straff. Men bara minuter senare punkterade gästerna matchen med ytterligare ett mål.

– Då kände vi att det skulle bli svårt. Det var inte så mycket tid kvar att spela heller, säger Nilsson som ger beröm till hela laget för en gedigen insats.

Mål, Lillån: Paulina Berg (straff). Sturehov: Molly Josefsson, Alexanda Laini.

Mer läsning

Annons