Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Laxå rasade ihop

I kväll spelades fem matcher i division 4. Laxå såg länge ut att gå segrande ur bortamötet med Öfvre Adolfsberg, men tappade en 3-0-ledning sent och fick endast oavgjort.

Annons

Yxhult–Assyriska 1–0 (0–0)Kvaliteten på spelet på Hällabrottet var hög och det var en jämn första halvlek.

-En riktigt bra division 4-match, säger Yxhult-tränaren Jörgen Gustafsson.

Assyriska tog sedan ett grepp efter paus och testade Yxhult-målvakten, Dildar Caliskan, flera gånger om. Men det var ändå hemmalaget som drog det längsta strået. Mitt i Assyriska-pressen stack Yxhult upp och Johan Andersson avgjorde med tio minuter kvar.

-Att vi lyckas en sådan här tät match visar på en enorm styrka, säger Gustafsson, som hyllar mittbacksduon Erik Brandt och Joakim Berglöf.

-De var som två fyrtorn längst bak. 

Mål: Johan Andersson.

IFK Örebro–Adolfsberg 1–1 (1–1)IFK Örebro styrde och ställde. Tog ledningen genom Samuel Sparrow. Adolfsberg lyckades dock utjämna i slutet på den första hälften, då Fredrik Larsson tryckte dit 1–1.

-Vi hade en del oflyt, säger IFK:s tränare Mikael Kindgren.

Hemmalaget fortsatte att skapa möjligheter även efter vilan och träffade bland annat ribban två gånger om. Men man förmådde inte att hitta segermålet, trots sitt övertag.

-Tyvärr fick vi nöja oss med en poäng. Surt, eftersom vi borde ha avgjort, säger Kindgren.

Mål: IFK Örebro: Samuel Sparrow. Adolfsberg: Fredrik Larsson.

Öfvre Adolfsberg–Laxå 3–3 (0–2)Fredagskvällens svängigaste match bjöd Öfvre Adolfsberg och Laxå på. Bortalaget utnyttjade sina möjligheter tidigt, och klev ifrån till 2-0. Laxå drygade sedan ut sin ledning i början på andra halvlek 

-Vi jobbar ändå för varandra, och fick en straff, samtidigt som en av deras spelare blev utvisad, säger Öfvre-tränaren Jonas Pelgander.

Öfvre nätade från elvameterspunkten och pressade på för ytterligare mål. Forceringen räckte till sist till oavgjort – en mäktig vändning.

-På slutet var det bara ett lag på banan. Stark moral från vår sida och det kändes som en vinst i och med upphämtningen, säger Pelgander, och berömmer Petter Brunzells prestation.

Mål: Öfvre: Mariano Da Silviera, Petter Brunzell, Jens Forneng. Laxå: Hampus Lind 2, Ludvig Larsson.

Nora–Pershyttan–Pars 4–1 (2–0)Nora drog nytta av fasta situationer i första halvlek, och gav sig själva ett bra utgångsläge.

-Sedan bjuder vi in Pars, då vi slarvar och de gör mål. De kom tre-mot-en med vår målvakt, tack vare en misslyckad offside-fälla, säger Nora-tränaren Mårten Eriksson.

Det här var dock hemmalagets match. Två mål inom loppet av några minuter satte punkt för kvällen.

-En lugn dag på jobbet för oss till slut, säger Eriksson.

Mål: Nora: Ili Ielo, Sonny Westberg, Brjar Mostafa, Naj Karlsson. Pars: Christopher Mörlin.

Vretstorp–Marieberg 2–1 (0–0)Vretstorp var tunga i benen under första halvlek. 

-Vi såg loja ut. Rätt så förståeligt, eftersom vi hade cupmatch så sent som i onsdags, men i paus pratade vi om att bita ihop, säger Vretstorps tränare Conny Eriksson.

Hemmalaget växte sedan in i det hela, medan Marieberg såg alltmer tröttkört ut. Jerry Wiberg spräckte nollan med en straffspark, då ungefär fem minuter återstod. Samme man utökade också ledningen. Marieberg fick även de en straff, som Mattias Norgren satte. De tre poängen stannade dock hos Vretstorp.

-Stundtals hade vi turen på vår sida. Men de tre poängen värmer, säger Eriksson, vars lag, tillsammans med Latorp, är ensamt om att vara obesegrat.

Mål: Vretstorp: Jerry Wiberg 2. Marieberg: Mattias Norgren.

Mer läsning

Annons