Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Målrikt och två bortasegrar

18 fullträffar på tre matcher.Det blev en målrik division 4-torsdag.

Annons

Nora-Pershyttan–Adolfsberg 3–1 (2–1)Tionde matchen, nionde segern. Men den här gången satt det lite längre in för Nora-Pershyttan än vanligt. David Åwall knorrade in en frispark, 1–0 till Adolfsberg, redan i sjunde minuten.

– Ett fantastiskt mål. Åwall är för bra för den här serien, kanske den bästa mittfältaren i division 4, säger Noras tränare Mårten Eriksson.

– De var klart bättre första 20 och ledde rättvist. Sedan fick vi ett litet orättvist mål som gav energi, säger tränaren Mårten Eriksson.

Det var Josef Steinar som satte bollen efter frispark från Ili Ielo. Före paus kom också 2–1, efter en snabb omställning.

– En bra kombination av Robin Fredlund och Marcelo, som hittade Chriss Henriksson med ett överlångt inlägg. Chriss nickade tillbaka bollen åt andra hållet, in i mål, när deras målvakt (Niclas Ljungstedt) hamnade på fel fot, säger Eriksson.

Spiken i kistan, 3–1, kom i 73:e, på en inkastvariant. Noras tionde mål på fasta situationer på lika många matcher.

– Nu har vi 10–1, och det är jag skitnöjd med. En viktig detalj om man ska vinna en serie. Viktigt också att rätt spelare fortsätter göra mål. Nu har vi Josef på tio, Chriss på nio och Brjar Mostafa på fem innan han gick sönder, säger Eriksson.

Dessutom är ju förstärknignar på väg. Både brassen Anderson, som lånas från Rynninge resten av säsongen, och ugandiern Daniel Ojara, som varit klubblös senaste tiden, är spelklara till seriefinalen mot Vretstorp nästa torsdag. Men först väntar Sturehov på bortaplan på måndag.

Nora leder tills vidare serien med sju poängs marginal till Vretstorp, som har en match mindre spelad. Adolfsberg är sexa, sex poäng bakom Vretstorp på kvalplatsen mot division 3.

Mål, Nora: Josef Steiner 2, Chriss Henriksson. Adolfsberg: David Åwall.

Assyriska–Sturehov 2–5 (1–1)

Assyriska, med bara tre inspelade poäng på hela säsongen, chockade genom att ta ledningen redan i första minuten. Sturehov var skärrat, men arbetade sig in i matchen och kvitterade.

I andra halvlek tog gästerna över helt och fullt och vann till slut enkelt.

– När vi gjorde 3–2 20 minuter in kändes det som att Assyriskas ork dog ut lite. Vi hade kunnat göra fler mål i slutet tror jag, säger Sturehovs tränare Kenneth Blomberg.

Mål, Assyriska: Kevin Fredriksson, Ronny Swami. Sturehov: Sammi Morjane, Gustav Öhberg, Philip Granath, Albin Blomberg, Fredrik Edlund.

Laxå–Öfvre Adolfsberg 2–5 (0–2)

Laxå har det riktigt tungt, tre poäng och näst sist. Inte blev det bättre med en ny blytung förlust mot Öfvre Adolfsberg.

– Vi gjorde en stabil laginsats. Laxå fick en tidig reducering i andra halvlek, men sedan tog vi över definitivt och vann övertygande, säger Öfvres tränare Peter Ekstrand.

Tvåmålsskytten Adam Palm och mittfältaren Yusuf Abdi får överbetyg i Öfvre Adolfsberg, som svarade för en bra laginsats.

Mål, Laxå: Martin Landén, Yaghob Mohammadi. Öfvre: Adam Palm 2, Emanuel Dogan 2, Viktor Nilsson.

Mer läsning

Annons