Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Mariebergs första seger

Närkes egen allsvenska, division 4, startade om i kväll med tre matcher. Jumbon Marieberg lyckades ta sina första poäng, då man besegrade Real Örebro med 3–1.

Annons

Assyriska–Adolfsberg 2–1 (0–0)Serieledaren Assyriska kom till spel i höstpremiären utan många av sina viktiga spelare, men stod upp bra mot Adolfsberg. Den första halvleken gick till historien som en jämn sådan.

– Det var mycket kamp och ett ställningskrig, trots att vi skapade lite mer chanser än dem, säger Assyriska-tränaren Ibbe Bemacce.

Nästan omedelbart efter paus fick hemmalaget en stjärna utvisad – något som faktiskt gjorde Assyriska bättre.

– Marcelo (Lins Barbosa da Silva) fick två gula kort. Med en man mindre blev vi faktiskt farligare, och vi presterade en bättre fotboll än tidigare.

Assyriska tog ledningen, genom Ali Reda som tryckte dit en straffspark. Henning Nordvall kvitterade sedan, även det från elvameterspunkten. Matchen såg länge ut att sluta oavgjord. På övertid klev Assyriskas Urban Germay fram, och som han gjorde det.

– En makalös prestation. Han drog sju-åtta spelare, tog sig in i straffområdet och sköt sedan i nättaket. Det liknande Zlatans solomål i Ajax (mot Breda 2004), och det var något som påminde om Buster-tidningen. Jag har aldrig sett något sådant här på division 4-nivå innan, eller ens i svensk fotboll som jag minns, säger Ibbe Bemacce, och lyfter fram sitt lag:

– Jag kan inget annat än tokhylla grabbarna. Vi hade knappt några avbytare i dag, och har bara gjort två träningar ihop innan matchen. Bredden, moralen och spetsen, det finns allt i den här gruppen.

Assyriska drog, om än kanske ytterst tillfälligt, ifrån tvåan Yxhult, som man nu är tre poäng före i tabellen.

Mål, Assyriska: Ali Reda, Urban Germay. Adolfsberg: Henning Nordvall.

Real Örebro–Marieberg 1–3 (1–1)Marieberg hade det mesta och det bästa, men jumbon hamnade ändå i underläge efter ungefär 20 minuter. Karl Buskqvist sköt från långt håll, och bollen letade sig hela vägen in i mål.

– De hade ett bra läge, och gjorde mål på det. Då kändes det surt, eftersom vi bränt en massa chanser. Målskyttet har vi haft problem med hela säsongen, säger Mariebergs tränare Svante Dahlqvist.

Lite turligt fick gästerna in en kvittering innan paus. Dennis Rosbo träffade en Real-spelares ben, skottet ändrade riktning och 1–1 var ett faktum. Marieberg, utan några poäng inför omstarten, jagade sedan ett segermål, medan Real endast skapade ett par halvfarliga möjligheter.

– Det var svårt för oss att sätta dit bollarna. Vi kunde ha gjort betydligt fler mål.

Sista kvarten kom utdelningen. Lagkaptenen André Berglund slog till två gånger om, och säkrade Mariebergs första trepoängare någonsin i division 4.

– Otroligt skönt. Grabbarna har jobbat hårt för det här. Tidigare under säsongen har vi förlorat sex matcher efter 85 spelade minuter, och inte klarat av att göra uppoffringarna som krävs. Men det fixade vi nu.

Marieberg är nu endast två poäng efter just Real, som skrapat ihop fem pinnar, men det är betydligt längre upp till Pars på kvalplatsen – hela åtta poäng skiljer de båda nykomlingarna åt.

– Det hade ju varit bra om vi kunde få med oss något från matchen mot Laxå på tisdag. Vi spelade bra borta mot dem, och ett lite längre flyt hade varit välbehövligt, säger Svante Dahlqvist.

Mål, Real Örebro: Karl Buskqvist. Marieberg: André Berglund 2, självmål.

Nora-Pershyttan–Latorp 5–1 (3–0)Två lag som kämpar om en plats i toppen tog sig an varandra, vilket bådade för en spännande match. Till en början var spelet också jämnt. Sedan slog Nora till i trippel bemärkelse – inom loppet av en dryg kvart.

– Det kom nästan som en liten chock att vi fick tre mål så pass fort. En ordentlig ketchup-effekt, säger Noras tränare Mårten Eriksson.

Den islossningen, efter dryga halvtimmen, gav förstås serietrean en behaglig marginal och en bra känsla. Hemmalaget kontrollerade händelserna, och utökade sin ledning.

– Vi pratade om att inte bjuda in dem. Visst, de kunde sätta 4–1, men det var aldrig någon fara. I stället kunde vi byta ut fyra spelare ganska tidigt, med två varningar inför Yxhult-matchen, och vi borde kanske ha straffat Latorp mer.

Nora avslutade en trivsam kväll på Norvalla genom att fastställa slutresultatet till 5–1.

– Naturligtvis var det här en väldigt bra signal till de andra lagen i toppen, att de ska ta oss på allvar. 5–1 i höstpremiären är inte dåligt, säger Mårten Eriksson.

Laget hakar på Assyriska och Yxhult, som man möter på tisdag.

– Nu får vi ju chansen att se Yxhult mot Laxå, och efter det ska vi tänka ut en plan kring hur vi ska agera. Vi fick igång rätt spelare i dag, och det var förstås skönt att få vinna hemma, säger Mårten Eriksson, som berömmer Robin Fredlunds insats.

– Han gjorde sin bästa match i vår tröja hittills.

Mål, Nora: Chriss Henriksson 2, Josef Steiner, Naj Karlsson, Sonny Vestberg. Latorp: Linus Bernström.

Den tolfte omgången i division 4 kompletteras med tre matcher, Laxå–Yxhult, Öfvre Adolfsberg–Vretstorp och Pars–IFK Örebro, i morgon, fredag.

Mer läsning

Annons