Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Division 4: Referat omgång 11

Fem matcher spelades under fredagskvällen i division 4.

Annons

Ervalla–Karlslund 1–2 (1–0)Det var hemmalaget Ervalla som började bäst och skapade flest chanser på Lyckevallen, halvtidsledningen var rättvis. En utvisning på hemmalagets Christoffer Wickman bjöd in Karlslunds unga talanger. Genom två mål av Amara Bukba i andra halvlek vände bortalaget underläget till seger.

– Känns surt att förlora, vi har matchen i vår hand, säger Ervallas tränare Antonio Sahragard.

– Men Karlslund var duktiga i andra halvlek och kontrade bra.

Mål: 1-0 Anderson, 1–1 Amar Bukba och 1–2 Amar Bukba.

Sköllersta–Laxå 2–1 (2–0)Serieledande Sköllersta ångar på i tabelltoppen, en bra första halvlek la grunden till segern mot Laxå. Det var en jämn match fram till mitten av första halvlek då Sköllersta tilldömdes straff.

– Laxå tyckte att straffen var billig men jag menar att det var dåligt försvarsspel från deras spelare, säger Sköllerstas tränare Mårten Eriksson.

Nydén ökar sedan på ledningen efter en hörna och hemmalaget har nu hälften av sina tjugo mål i serien på fasta situationer.

Mål: 1–0 Andreas Nydén, 2–0 Andreas Nydén och 2–1 Daniel Bengtsson.

Öfvre Adolfsberg–Vretstorp 4–5 (2–3)

Det var en riktig målkavalkad som publiken på Öfvre IP bjöds på. Trots nio insläppta mål var det också en välspelad division 4-match.

– De första 25 minuterna var den bästa fotbollen vi presterat under min tid som tränare, säger Öfvre Adolfsbergs tränare Jonas Cederulf.

– Tyvärr får de en billig reducering som tar dem in i matchen.

Innan halvtidspausen kunde Vretstorp vända på steken och trots en stark forcering från hemmalaget kom man aldrig närmare än 4–5.

Mål: 1–0 Joel Ringnander, 2–0 Viktor Nilsson, 2–1 Marcus Kenttä, 2–2 Gustav Larsson, 2–3 Marcus Kenttä, 2–4 Erik Falkenström, 2–5 Gustav Larsson, 3–5 Christopher Kihlgård, 4–5 Christopher Kihlgård.

Latorp–Lekeberg 0–2 (0–1)

Lekeberg tog ytterligare ett steg bort från bottenträsket när Latorp besegrades på bortaplan. Stor huvudfigur i matchen blev Lekebergs Fredrik Wahlqvist som gjorde bortalagets båda mål.

– Det första är efter en frisparksvariant och det andra är en riktigt rökare i nättaket, säger Lekebergs tränare Börje Gustafsson.

Matchen var spelmässigt jämn och Latorp saknade inte chanser att reducera.– Vi gjorde mål och de gjorde inte mål, så enkelt är det, avslutar Börje Gustafsson.

Mål: 1–0 Fredrik Wahlqvist och 2–0 Fredrik Wahlqvist

Örebro SK Söder–Glanshammars IF 1–2 (0–1)

Glanshammars IF tog säsongens första seger när bottenkollegan Örebro SK Söder besegrades på bortaplan. Efter matchen var hemmalagets tränare Kimenya Kitambala fly förbannad.

– Vi har ett lag med spelare som är för dåliga för den här nivån. Vi gör inte bort oss i matcherna, men vi är helt enkelt för dåliga, säger han.

Söder kvitterade med bara några minuter kvar, men Glanshammar kunde resa sig på nytt och avgöra genom Jan Estephan.

– Han och Richard Zeits gör en riktigt bra match. Kul att se, säger Glanshammars tränare Kent–Ove Larsson.

Mål: 0–1 Richard Zeits, 1–1 Johan Bolin och 1–2 Jan Estephan

Mer läsning

Annons