Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Durmaz glädjebesked – skadan lindrigare än väntat

Jimmy Durmaz ligaspel såg ut att vara över. Men nu verkar örebroaren hinna tillbaka till både säsongsavslutningen och EM-kvalet i juni.

Annons
Jimmy Durmaz Olympiakos är mästare igen - före Marcus Bergs Panathinaikos.

Det var i onsdags förra veckan som Olympiakos-spelaren Jimmy Durmaz knäskadades i ligamötet med AEK Athen. De första rapporterna gjorde gällande att örebroaren skulle missa säsongsavslutningen och bli borta i åtta veckor. Även sommarens EM-kvalmöte med Montenegro i juni skulle vara i farozonen.

Men nu mår Durmaz klart bättre och ger lugnande besked till förbundskatenen Erik Hamrén.

- Det kunde ha varit mycket värre. Man trodde först att det var korsbandet och vår lagkapten drog det i samma match. Det medicinska teamet i klubben är överraskad vilka framsteg jag gjort redan. Jag kan böja på knäet till 90 grader till exempel, säger Durmaz till sportbladet.

Den BK Forward-fostrade spelaren är så pass optimistisk att han till och med räknar med att hinna med att göra comeback till säsongsavslutningen med Olympiakos.

- Jag siktar på att vara tillbaka till cupfinalen och de två sista ligamatcherna. Det är i slutet av april och då har det gått sex veckor. EM-kvalet i juni är det ingen fara alls med.

Däremot missar 25-åringen med all säkerhet EM-kvalmatchen mot Moldavieni Chisinau som spelas den 27 mars.

Mer läsning

Annons