Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Durmaz övergång sprack - Forward går miste om fina pengar

Enligt Sportbladet har Jimmy Durmaz eventuella övergång till Olympiakos spruckit i sista stund. Och med det även fina pengar till moderklubben Forward.

Annons
Jimmy Durmaz.

Det var under måndagen som det framgick uppgifter till Sportbladet att örebroaren Jimmy Durmaz, som tillhör Genclerbirligi, var mycket nära en övergång till de grekiska mästarna Olympiakos. Det talades om en övergångsumma på cirka 20 miljoner. Men de senaste uppgifterna talar om att affären har spruckit. Såväl turkiska som grekiska nyhetssajter rapporterar att den svenske landslagsmittfältaren i sista stund tackat nej till en flytt till Aten.

Enligt Sportbladet var allt klart för en flytt till Aten. Under tisdagen förväntades Durmaz att åka till Aten för läkarkontroll och kontraktsskrivning. Men i sista stund ska Durmaz och Genclerbirligis president Ilhan Cavcav kommit fram till att en flytt till grekiska ligan inte är rätta valet, rapporterar grekiska och turkiska nyhetssajter under tisdagen.

Hade Durmaz flyttat till Olympiakos hade den grekiska storklubben enligt Aftonbladets uppgifter fått betala motsvarande 20 miljoner kronor, vilket enligt NA:s uträkningar hade gett moderklubben BK Forward cirka 650 000 kronor i solidaritetsersättning.

– Det stämmer att det ligger någonstans där i krokarna, att vi får 3-3,5 procent av övergångssumman. Det är jättemycket pengar för en klubb som oss, pengar vi verkligen har stort behov av. Men framförallt är en sådan här flytt förstås jättekul för Jimmy själv, och dessutom är han en jäkla bra ambassadör för vår klubb, sa Forwards ordförande Mats Eriksson till NA tidigare under tisdagskvällen, när det fortfarande såg ut som om Durmaz skulle gå till Olympiakos.

Eftersom Durmaz bar a har ett år kvar på kontraktet med Genclerbirligi och att han jagas av flera klubbar, det har snackat om turkiska storklubbar som Galatasaray och Fenerbahce, så talar det mesta för att Durmaz kommer att byta klubbadress i sommar.

Mer läsning

Annons