Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kif Örebro-spelare i Pia Sundhages första landslagstrupp

I lördags gjorde hon tävlingsdebut för Kif Örebro med ett inhopp i svenska cupen.
Nu är nyförvärvet Sara Lilja Vidlund uttagen till Pia Sundhages första riktiga landslagstrupp som F17-förbundskapten.

Annons
Sara Lilja Vidlund i Nobelhallen, i samband med att hon mottog Karlskoga idrottsveteraners idrottsstipendium tidigare under vintern. Arkivfoto

Karlskogingen Sara Lilja Vidlund, 16, är fostrad i Bråten och värvades från division 1-klubben Rävåsen till elitettalaget Kif Örebro inför årets säsong och har redan elva ungdomslandskamper på meritlistan.

Det som gör hennes senaste landslagsuttagning speciell är att Pia Sundhage, som avgick som förbundskapten för Sveriges A-landslag efter EM i somras, nu tagit över som förbundskapten för F17-landslaget. Lilja Vidlund fanns med i Sundhages 34-mannatrupp till ett läger på Bosön 2–6 februari, och är nu uttagen till den första riktiga landslagstruppen, som åker till Nederländerna för träningslandskamp den 28 februari inför den avgörande EM-kvalomgången som avgörs i Frankrike 19–29 mars. Ett eventuellt EM spelas i Litauen i maj och ett eventuellt VM i Uruguay i månadsskiftet november–december.

Lilja Vidlund gjorde tävlingsdebut för Kif Örebro med ett tio minuter långt inhopp i svenska cupen-matchen mot Piteå i lördags. Kif möter Djurgården på lördag och har sedan uppehåll medan Lilja Vidlund är iväg på landslagsuppdrag innan cupen avslutas med bortamatch mot Hammarby den 11 mars.

Mer läsning

Annons