Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre ÖSK-tränaren bekräftar – väntas bli ny tränare i europeiska toppligan: "Fanatisk publik"

Han var assisterande bakom Peo Ljung i ÖSK – och byggde i princip upp Kosovos fotbollslandslag från grunden. Nu bekräftar Albert Bunjaki att han ligger i långt gånga förhandlingar om att ta över tränarposten i turkiska Rizespor.
– Jag håller på att kartlägga motståndare, säger han till Sportbladet.

Annons

Albert Bunjaki har en livshistoria som inspirerat många. Han flydde krigets Kosovo i början på 90-talet och hittade drivkraften i fotbollen. Drömmen blev att se Kosovo representeras av ett landslag. En dröm som förverkligades 2014 när Kosovo spelade 0–0 mot Haiti med Bunjaki som förbundskapten.

Bunjaki har även varit ansvarig för ÖSK:s U21-verksamhet och så sent som 2012 var han assisterande tränare under Peo Ljung. Han har även varit tränare i både Örebro Syrianska och Degerfors och allsvenska Kalmar.

Nu skriver Sportbladet att den förre ÖSK-tränaren är mycket nära att ta över som huvudtränare för turkiska högstaligalaget Rizespor. Bunjaki bekräftar att han redan är på plats i Turkiet för att scouta motståndare och att förhandlingarna är långt gångna.

– Ja, jag har varit här i Turkiet i några dagar nu. Det är fortfarande förhandlingar som pågår och min agent håller kontakt med dem hela tiden. När allt blir klart är jag redo, säger han till Sportbladet.

Med sig i ledarstaben vill han ha den svenska tränarlegendaren Tord Grip, som jobbade tillsammans med Bunjaki i Kosovo.

– Ja, jag ska ringa honom. Det skulle vara kul, jag förstår om ett dagligt samarbete blir svårt men han kanske kan komma ner och hälsa på. Han har gett mig den bästa utbildningen jag har kunnat få. Jag får försöka ge tillbaka något till honom, och han har nog fortfarande mycket att ge. Vi får se hur det blir, säger Bunjaki.

Albert Bunjaki i allsvenska genrepet mot Djurgården på Trängen 2012.

Annons