Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Forward tog hem medaljen

För första gången sedan 1998 lyckades BK Forward vinna den populära AIF-cupen i fotboll.
Men det krävdes förlängning i finalen mot förhandsfavoriten Sköllersta.
- Underbart, jublade Johannes.

Annons
Finalhjälten Johannes Gustafsson med AIF-cupbucklan. Mobilbild: Henrik Brändh

Stor matchhjälte blev 19-årige Johannes Gustafsson som kvitterade till 1-1 i slutsekunderna av ordinarie speltid för att sedan promenera in med segermålet i öppen kasse 3.13 in i sudden death.

Strax efter midnatt fick ett näst intill fullsatt Idrottshus bevittna "drömfinalen" Sköllersta-Forward i den 29:e upplagan av AIF-cupen.

Sköllersta tog ledningen redan efter 1.30 genom rutinerade Klas Björk. Forward jagade en kvittering och närmast var Erik Björndahl med ett skott i stolpen från nära håll.

Minuterna tickade i väg för de gulsvarta men med bara två sekunder kvar av ordinarie speltid, exklusive övertid, lyckades Johannes Gustafsson trycka in 1-1 på en målvaktsretur efter skott från Dana Kuhi.

Spännande förlängning

Sedan väntade en minst sagt spännande förlängning där lagen endast fick spela med två utespelare och en målvakt, och där byten var förbjudna.

Sköllersta satsade på Klas Björk och Simon Hagström tillsammans med målvakten Andreas Nydén medan Forward matchade Johannes Gustafsson och Ahmed Yasin tillsammans med flygande målvakten Erik Björndahl.

Båda lagen hade flera jättechanser att avgöra. Publiken pendlade mellan hopp och förtvivlan. Men efter 3.13 lyckades Johannes Gustafsson sno åt sig bollen från Andreas Nydén på mittplan och inför en jublande publik defilerade han med bollen in i det tomma Skölersta-målet.

Efteråt låg Forwardspelarna i en stor jublande tv-puckshög.

- Så skönt att få vinna med det här laget. Dessutom gick vi obesegrade genom turneringen, sade Johannes Gustafsson som vunnit AIF-cupen en gång tidigare - med Rynninge 2008.

LÄS MER I MÅNDAGENS NA!

Annons