Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Galna fredagskvällen – 8–0 efter tre utvisningar

Två hattrick, tre utvisningar och 8–0. Yxhult–Villastaden innehöll det mesta. Utom spänning.

Annons

Kristinehamnslaget Villastaden kom till Hällabrottet med två raka kryssmatcher i bagaget sedan de kickat tränaren Jan ”Adidas” Svensson efter sex raka förluster i serieinledningen.

Men borta mot Yxhult fick nye tränaren Eric Calais smekmånad ett brutalt slut.

Yxhult hade förvisso bara 1–0 med minuter kvar av första halvlek, men Villastaden fick en mittback utvisad precis i slutet och Kumlalaget Senad Berisha hängde in 2–0 på frisparken.

– I halvtid sa vi till varandra: Vad ska hända för att vi ska tappa det här, 2–0 och en man mer? Vi bestämde oss för att det inte skulle få hända. I stället gick vi ut och gjorde 3–0 efter tio sekunder. Då var det ridå, säger Yxhultstränaren Jörgen Gustafsson.

Gästerna hade avsparken, Yxhult bröt, notoriske målskytten Per-Åke Åström (efter kvällen ny skytteligaledare i division 3 västra Svealand) fick friläge och avslutade stolpe in.

Knappa kvarten senare blev Berisha fri. En våldsam satsning av Villastadens målvakt Anders Hiller missade Berishas ben men gav gästerna ännu en utvisning. Då hade deras tränare redan blivit uppvisad för snack, i pausvilan.

– Det var tur att Senad hann hoppa undan. Hade han (Hiller) träffat hade Berisha varit på sjukhus med två brutna ben nu. Det var en helt galen satsning, jag hoppas att det blir en lång avstängning, säger Gustafsson.

Nu klarade sig Berisha, och var snabbt uppe på benen igen. Satte själv den efterföljande frisparken till 4–0 och sedan tryckte Yxhult in ytterligare fyra mål med två man mer sista halvtimmen.

Totalt tre mål av Berisha, hattrick också av Åström och varsit mål av Ali Reda och Joans Freberg. Men mest ville tränare Gustafsson berömma Fadi Al Choury efter den galna segern.

– Han är en passningsexpert och låg bakom tre–fyra mål med sin fantastiska vänsterfot. Men han är inte bara en duktig fotbollsspelare utan också en helt fantastisk person. Inget har något ont att säga om Fadi. Honom säljer jag inte för en miljon.

Yxhult klättrar tack vare storsegern upp på fast mark i division 3-tabellen, på samma poäng men med bättre målskillnad än Ölme och Bosna. Alla andra matcher i den här omgången spelas dock i helgen.

Mer läsning

Annons