Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grönt ljus för renovering av arena

Stora Valla i Degerfors ska renoveras. I går beslutade kommunstyrelsen att kommunen ska bidra med 25 miljoner för en utbyggnad av fotbollsarenan. Men det kan bli problem om Degerfors IF blir klara för spel i Allsvenskan.

Annons
Stora Valla i Degerfors ska byggas om, efter ett beslut från kommunstyrelsen i Degerfors. 25 miljoner kommer kommunen att bidra med. På bilden står Degerforsspelaren Johan Bertilsson utanför Stora Valla.

Utbyggnaden av läktaren på Stora Valla kommer att ge 400 nya platser. Kommunen finansierar projektet med 25 miljoner och resterande del betalar Degerfors IF, skriver P4 Örebro.

Men om fotbollsklubben tar sig från Superettan till Allsvenskan räcker inte bygget som planeras och 3000 nya platser kommer behövas.

- Man kan ju inte begära av en klubb att ordna 3 000 platser från november till april, så då får man ansöka om dispens, säger kommunstyrelsens ordförande, Roland Halvarsson (V) till P4 Örebro.

Degerfors IF ligger på fjärde plats i Superettan just nu. Utbyggnaden av Stora Valla påbörjas i september och planeras bli klar i april. Förutom att bygga fler nya platser på arenan kommer alla stolar på läkaren att bytas ut och ett nytt omklädningsrum kommer att byggas.

(NA)

Mer läsning

Annons