Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grythyttan och Hoif till Närkes allsvenska

Den 22:a och sista division 5-omgången spelades i dag. Grythyttan säkrade avancemang redan förra helgen, och får nu sällskap av Hoif i division 4. IFK Askersund la beslag på kvalplatsen uppåt.

Annons

Division 5 avslutades under lördagen. Grythyttan, som fixade uppflyttning i och med 1–0-vinsten över Hoif i mötet mellan ettan och tvåan förra helgen, tog även hem seriesegern. Pålsboda besegrades med 5–0 på bortaplan. 

Desto mer spännande var det bakom det tabelltoppande laget. Hoif behövde ta en poäng för att vara helt säkra på att få ta plats i Närkes egen allsvenska. Den uppgiften fixades med bravur, då ÖSK Söder slogs tillbaka med 4–1 på Odenvallen. 

IFK Askersund och Delta Örebro gjorde upp om kvalplatsen till division 4. För de sistnämnda hade en seger räckt oavsett vad konkurrenten hittade på i sin match, men då Delta förlorade med 5–3 mot Santos sprang Askersund förbi. På Solberga IP i södra Närke hade Frövi inte mycket att säga till om, och 5–0-vinsten förkunnigade vilken klubb som blir trea. 

Askersund får nu möta Pars, tia i division 4, i kvalet, medan Santos, som i går, fredag, blev av med tre poäng, får chansen att rädda division 5-kontraktet via kvalspel. ÖSK Söder och Lillkyrka åker ur. Real Örebro och Marieberg ansluter från serien ovanför till nästa säsong.

Hela sluttabellen:

Grythyttan 51 p

Hoif 49 p

---

IFK Askersund 45 p

---

Delta Örebro 43 p

Lillån 43 p

Frövi 26 p

Östansjö 25 p

Pålsboda 23 p

Hidingsta 22 p

---

Santos 19 p

---

ÖSK Söder 17 p

Lillkyrka 13 p

Mer läsning

Annons