Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallsbergs supervärvning

IFK Hallsberg leder södra division 5. Sex raka segrar, 16–1 i målskillnad.
Då smäller klubben av årets värvningsbomb: Andreas Andersson, 37, med förflutet i AC Milan och svenska landslaget gör comeback som spelare.
– Jo, det är sant. Han ska spela med oss, förhoppningsvis resten av året, säger IFK-tränaren Ronny Gustavsson.

Annons
Andreas Andersson är klar för spel i Hallsberg i division 5.

Det låter som en skröna, men är alltså alldeles sant.

Mannen som sköt Sverige till VM med 2–1-målet i den osannolika vändningen i Istanbul 2001 dyker upp i IFK Hallsberg. Division 5 södra.

– Han är sugen på att spela, och vi har kommit överens om att han ska vara med oss först och främst de fyra matcher som återstår av vårsäsongen. Sedan får vi se hur det passar med hans tränarjobb i Mariestad, säger Ronny Gustavsson.

Idrottsinvalid

Andreas Andersson slutade med elitfotbollen 2005, till följd av en knäskada, och är klassad som idrottsinvalid. Därför får han inte spela på högre nivå än division 4.

IFK Mariestad, där Andersson för närvarande är tränare, ligger i division 3.

Ronny Gustavsson har tidigare tränat Hova, som är Andreas Anderssons moderklubb.

– Han gjorde ett gästspel där då, så jag känner Andreas sedan dess. Han är dessutom bästa kompis med Fredrik Ahlgren, som spelat med oss i Hallsberg men nu är i Mariestad, förklarar Ronny Gustavsson den märkliga värvningen.

Slog igenom i Degerfors

Frågan är vilken klass Andersson håller i dag.

– Om han är träna är han förstås oerhört bra på division 5-nivå, och efter vad jag hört så är han bättre tränad nu än för ett par år sedan, då han spelade med Andrea Doria i Stockholm, säger Ronny.

Andreas Andersson slog igenom i Degerfors IF i mitten av 1990-talet, flyttade vidare till IFK Göteborg innan AC Milan kallade. Det blev 13 matcher, ett mål, i Milan, och därefter en misslyckad sejour i engelska Newcastle. Efter det valde Andreas AIK när han flyttade hem till Sverige.

Får debutera borta

Nu blir det comeback för IFK Hallsberg på torsdag.

– Vi möter Askersund på bortaplan då. Lite synd att han inte får debutera i en hemmamatch, men det får vi bjuda på. Vi har tvåan Yxhult kvar före sommaruppehållet, det kan bli en kul match.

43 landslamper, åtta mål. Kan bli jobbigt för Askersunds försvar.

Mer läsning

Annons