Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är Haddads nya jobb: ”Varje dag är unik”

Han har opererats 16 gånger och tvingades lägga av som 33-åring. Nu har Andreas Haddad inlett en civil karriär.

Annons

Nyligen kom beskedet att Andreas Haddad avslutar karriären som fotbollsspelare. Hans tid i ÖSK, där han spelade säsongerna 2011 och 2012, präglades av ständigt återkommande skador. Efter att ha vräkt in mål på försäsongen 2011 blev det till slut bara åtta matcher från start och tre mål i allsvenskan för ÖSK.

Efter en sista säsong i Assyriska 2015, där han ändå startade 16 matcher, var det färdigspelat. Själv hade Haddad, som omskolats till mittback sista säsongen, gärna fortsatt spela för klubben i sitt hjärta.

–Jag ville spela några år till och kände absolut att jag höll i superettan. Det var min första säsong med ny spelstil och det var några okunniga som tog beslutet att jag inte skulle få vara med längre, säger Haddad till LT.

Men när det inte gick återstod bara alternativet att hänga upp skorna på hyllan.

– Får jag inte spela i AFF och med mitt folk så vill jag inte fortsätta längre.

Trots att han

kan summera en fin karriär finns ändå känslan att det hade kunnat bli så mycket bättre. Talangen och känslan för mål har verkligen inte saknats och vem vet vilka klubbar Haddad hade representerat om det inte vore för alla skador.

– 16 operationer! Det har varit alla möjliga kroppsdelar. Men jag har tagit med mig att man aldrig ska ge upp. I Hammarby kallade de mig för ”Skaddad” för att jag blev skadad hela tiden.

–Skadorna har förstört allt. Alla säsonger i allsvenskan har börjat bra och sen har jag blivit skadad. Men jag ångrar mig inte, det var varit värt alla operationer och allt jobb för all glädje som jag fått tillbaka från fansen. Jag tror att jag inte har lyssnat på kroppen utan bara gått på hjärta, säger Haddad.

Nu jobbar han som arbetsledare på Telge Tillväxt i Södertälje. Ett vanligt kontorsjobb, och en ny erfarenhet för Haddad.

– Jag har ju aldrig haft ett riktigt jobb förut, att gå upp klockan sju, sitta och hålla på med dator, skriva och jobba med fakturor och löner och kolla mejlen … Men varje dag är unik, aldrig likadan. Det är ett väldigt roligt jobb,

Ändå är de inte vid skrivbordsstolen han tänkt sig sin fortsatta yrkeskarriär. Han vill tillbaka till fotbollen i en ny roll.

– Nu tänker jag satsa allt på att bli fotbollstränare, säger Haddad som redan nu vet enligt vilken filosofi han skulle jobba:

–Jag skulle vilja ha en mindre trupp med hög kvalitet där alla känner sig delaktiga, där avbytarna är avgörare och inget annat. Och jag skulle vilja bygga upp en familjekänsla där alla bryr sig om varandra. När man fått en så pass stark grupp att jobba tillsammans så blir inte problemen en börda utan en utmaning att lösa, säger Andreas Haddad till LT.

Mer läsning

Annons