Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hessel: "Mycket ska man vara med om"

För två veckor sedan blev de utklassade av Åmål i divison 2. På torsdagen slog Rynninge ut ÖSK ur svenska cupen. Tränaren Peder Hessel hade efter matchen svårt att förstå vad som hänt.

Annons

År 2006 förde han upp Adolfsberg i division 3. För tre år sedan var han tipselittränare och ledde Örebros 95:or till SM-seger. Men att slå ÖSK. I Svenska Cupen. På hemmaplan, inför 1 000 åskådare slår högst av alla Peder Hessels tidigare meriter.

– Mycket ska man vara med om i still fotbollsliv, säger Hessel.

Och han hymlade såklart inte med vilken insats laget gjort.

– Det är ett jäkla bakslag för ÖSK. Det skramlar till i Fotbollssverige, säger Hessel.

– Vi slår ett proffslag. Med våra glada amatörer.

Glädjen var just den som Rynninge tycktes ha hittat till mötet mot ÖSK.

– Jag sa det till mina tränarkompisar i halvtid, att det är inte ofta att vi har det uppsluppna. Jag visade ett par ytor och sa "tänk på det, tänk på det". De bara garvade och skojade med varann. Sa: "Vi tar det här, vi hittar en kontring."

En kontring var just det sätt som Rynninge skulle få sin kvittering. Haris Karahmet hur kylig som helst i friläge med ÖSK-keepern Oscar Jansson. Sedan också tvåmålsskytt genom en rökare i krysset.

– Han har snabbt vuxit in i seniorvärlden. Från lite lat till att bli en fullfjädrad forward i division 2. Han har en genuin bolltalang. Sedan måste han förena det med lite jobb och lite fys vid sidan av planen, säger Hessel.

Haris Karahmet har alltså att vänta. Liksom resten av laget. Redan på måndag vänter nytt derby på Grenadjärvallen. Karlslund gästar.

– Vi behöver slipa på jämnheten. Det duger inte att slå ut ÖSK i cupen och sedan trilla ur serien. Det funkar inte. Men det är sånt vi får jobba med tillsammans med de här gubbarna. Vi tränar på fredag, vi tränar på söndag. Så spelarna ska få. Men nu ska vi njuta, säger Hessel.

Mer läsning

Annons