Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyllar Hammarby efter förlusten

Klingberg besviken målskytt efter 1-2 - men lyfter på hatten för Bajen: ”Kan inte se något lag som ska hota dem”

Annons

Degerfors hade en handfull jättelägen att kvittera i slutskedet av andra halvlek mot Hammarby. Peter Samuelsson brände ett friläge, Sebastian Castro Tello och Daniel Sundgren sköt i virket och Bajens målvakt Johannes Hopf stod för den ena fantomräddningen efter den andra.

Hammarbys ledning hängde på en skör tråd och de grönvita serieledarna kunde dra en lättnadens suck över att det till slut blev tre poäng.

- Det är bittert så klart. Vi skapar tillräckligt för att göra åtminstone ett eller till och med två mål till. De kommer undan med blotta förskräckelsen. Jag tycker vi gör en bra match mot seriens bästa lag, säger Niklas Klingberg som var den enda degerforsaren som lyckades få hål på Hopf med ett kliniskt distansskott.

- Det var ett bra mål. Jag fick bollen av Sebastian Castro Tello och sedan lurade jag målvakten. Jag visade att jag skulle skjuta mot första stolpen, han gick dit och sedan vek jag den mot det bortre hörnet i stället.

Enligt mittfältaren är 08:orna superettans bästa lag och det råder inget snack om att de spelar i allsvenskan nästa år igen.

- De går upp, absolut. Det är ingen tvekan. De är klart bäst i serien och jag kan inte se att något lag ska hota dem, säger han.

Klingberg passar även på att hylla de tillresta supportrarna som inte var tysta en sekund på Stora Valla. Totalt dök 5821 åskådare upp - cirka 4000 fler än vad Degerfors är vana vid.

- Det är fantastiskt. De är inte bara seriens bästa lag utan de har seriens bästa supportrar också. Det är oerhört roligt att spela inför så här mycket folk. Jag hoppas att vår publik kan komma lite mer nu än vad de gjort tidigare. Det är stor skillnad att spela inför så här mycket folk. Betydligt roligare.

Bortsett från inledningarna av första och andra halvlek, då Hammarby straffade ett hemmalag som inte var helt med på noterna, var tränare Patrik Werner tillfreds med Degerfors insats.

- Med den matchplan vi hade lagt upp och med den prestation vi gör så tycker jag att vi är värda i alla fall en pinne. Men vi möter seriens bästa lag och det krävs en sådan här insats om vi ska kunna störa dem och jag tycker vi gör vad man kan kräva av oss. Men tyvärr räcker det inte till, säger Werner.

Mer läsning

Annons