Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll måste Dif stoppa Avdic

Tre hemmamatcher – noll insläppta mål. Hemma på Stora Valla håller Degerfors IF tätt. Men i kväll kommer Sveriges hetaste anfallare på besök: Denni Avdic med 12 mål på 14 allsvenska matcher.

Annons

– Vi ska hålla den där nollan intakt, säger mittbacken Andreas Holmberg bestämt.

I senaste mötet med IFK Norrköping läckte Difs försvar betänkligt. En ovanlig syn. Bortsett från Norrköpingsmatcher har fyrbackslinjen spelat stabilt och inte bjudit på mycket.

– Senast gjorde vi några misstag och det går inte mot ett så bra lag som Norrköping, säger Andreas Holmberg.

I fjol tog han klivet ner till mittbacksplatsen. Under succésäsongen i division 1 växte han fram som en nyckelspelare och under inledningen av superettan har Göteborgssonen fortsatt imponera.

Tränaren Patrik Werner, som inte svänger sig med superlativ i onödan, håller med.

– Alla har tagit ett kliv framåt mot i fjol, men ”Adde” är en av dem som tagit det största klivet så här långt. Han har varit väldigt bra och är väldigt viktig för oss, speciellt hans fina uppspel, säger Werner.

Holmberg själv ler lite försynt när han får höra berömmet.

– I fjol var förväntningarna kanske lite mer dämpade eftersom det var min första säsong som mittback. I år är kraven högre och det har gått bra än så länge, säger han.

Men frågan är hur Difs försvar håller mot allsvenskt motstånd? Anfallaren Denni Avdic leder skytteligan med 14 mål och bakom honom finns A-landslagsmännen Emir Bajrami och Anders Svensson samt vårens succéman, 20-årige Johan Larsson.

Hur ska ni klara det?

– Det är svårt att säga. Avdic är en komplett anfallare. Men det gäller att plocka upp honom direkt och vara vaken hela tiden. Det känns skönt att vi kan spela lite mer avslappnat, en cupmatch betyder inte lika mycket som matcher i superettan och det är bara positivt, säger ”Adde”.

Qvidingsprodukten Holmberg är nu inne på sin fjärde säsong i rödvitt. Trots att hans kontrakt med Dif går ut i höst har han inga planer på en flytt.

– Nej, jag är helt inställd på att spela kvar här.

Du beskrivs av Patrik Werner som en spelare som ”hatar att förlora”. Håller du med?Andreas flinar och nickar.

– Ja, När det är tävling är det allvar, det spelar ingen roll vad det handlar om. Fråga min lagkompisar...

Vadå, har du några skräckhistorier?

– Nja, det har väl rykt några bollkorgar och sådär på träningarna. Det brinner till i skallen på mig, men det går över fort också. Så ska det vara tycker jag, när det är seriös träning då är det allvar, men samtidigt ska man kunna leka också, säger han.

Matchguide

Vad: Degerfors-Elfsborg, Svenska cupen.

När: klockan 19.00.

Var: Stora Valla.

Följ matchen: Rapporter på na.se via Karlskoga-Kurirens matchrapport.

Mer läsning

Annons