Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen oro trots tuff Dif-start 

Två matcher, noll poäng och inte ett enda mål framåt. Degerfors IF har fått en tuff inledning av superettan. Men mittfältsstrategen Johan Bertilsson är inte orolig.

Annons

– Man kan inte vara nöjd med noll poäng. Men med tanke på hur det har sett ut spelmässigt så tror jag att poängen kommer, säger han.

I premiären mot Landskrona var Johan Bertilsson riktigt vass och störde Landskronaförsvaret om och om igen. Mot Örgryte var han placerad på kanten och då gick det genast tyngre.

– Jag trivs nog allra bäst centralt men jag spelar där tränarna vill att jag ska vara. Landskronamatchen tyckte jag var riktigt bra faktiskt.

I division ett hade ”Berra” stundtals lekstuga med sina mittfältare. I superettan väntar givetvis betydligt tyngre motstånd med Hovasonen känner sig redo för dessa uppgifter.

– Jag har höga krav på mig själv. Allt är lite tuffare men jag hoppas kunna fortsätta på samma sätt som förra säsongen. Däremot kan jag förstås inte räkna med att kunna göra lika mycket poäng.

”Fylla på med mer folk”

Bertilsson har ganska klart för sig vad Dif ska göra bättre för att börja göra mål och plocka fler poäng.

– Vi måste fylla på med mer folk och skärpa till passningsspelet. Då vi spelar med bara en forward är det viktigt att ytterbackarna vågar fylla på.

Att Dif spelar med bara en forward har ifrågasatts på sina håll. Just Bertilsson har nämnt som ett tänkbart komplement till Samuelsson.

– Jag har spelat forward i en 4-4-2-uppställning både i Hova och i Carlstad. Klart är i alla fall att vi måste börja djupledshota mer.

Samuelsson som targetplayer och du som spjutspets. Skulle det kunna funka?

– Tanken är absolut inte fel. Tanken är ju redan nu att jag och Peter ska samarbeta mycket i offensiven, säger ”Berra”.

”Stabila defensivt”I kväll spelar Degerfors sin tredje match i superettan, bortamatch mot Falkenberg.

– Jag vet inte så värst mycket om dem. De brukar alltid vara väldigt stabila defensivt. Men jag tror absolut inte att det är omöjligt för oss att ta poäng mot dem.

Klart är i alla fall att harmonin är intakt i Dif och paniken är fortfarande långt borta från Stora Valla-området.

– Vi är inte oroliga ännu. Även fast vi förlorat två matcher är det mycket skrik och påställa på träningarna. Det är fortfarande väldigt bra stämning och det är ingen som börjat tvivla. Det kan jag lova. Det kommer att vända, jag tror att det redan kan komma mot Falkenberg.

Mer läsning

Annons