Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristin: Kanske borde stått kvar

Hon hamnade på mellanhand på enda målet. Efter bittra semifinaluttåget grämde sig Kristin Hammarström – och ältade vad hon kunde ha gjort annorlunda.

Annons
Målet. Kristin Hammarström når inte Dzsenifer Marozsán tåfjutt.

Det var i 33:e minuten av EM-semifinalen som Tyskland vann bollen på mitten och ställde om blixtsnabbt. Marie Hammarström kunde inte bryta på mitten när Nadine Kessler rullade igång, Nilla Fischer kom inte in på kropp på Anja Mittag sekunden senare, och Charlotte Rohlin hann inte fläka ut sin kropp när Dzsenifer Marozsán stack fram tån.

Kristin Hammarström hamnade på mellis i målet, slängde sig men var aldrig nära bollen, fick se den retsamt enkelt rulla in i den bortre delen av det övergivna målet.

– I efterhand vill man ju alltid se att man kunde ha gjort något annorlunda. Kanske skulle jag ha varit iskall och varit kvar i målet, med tanke på att Rohlin ändå var med i duellen. Då hade jag fått längre tid att reagera. Men det är lätt att vara efterklok.

Du borde inte ha kommit ut tidigare och längre?– Nej, inte med tanke på att Rohlin ändå var med i löpduellen.

Hammarström revanscherade sig ändå med en handfull kvalificerade räddningar, varav flera reflexässiga på helt öppna lägen, och höll stundtals på egen hand Sverige kvar i semifinalen.

Efter matchen samlades de svenska spelarna i en ring på innerplanen. Några grät öppet, andra såg bara chockade ut: Vad var det som hände?

– Nej alltså, när vi satt det var det bara svart. Man känner en sådan otrolig, fruktansvärd tomhet. Det är svårt att sätta ord på den. Jg har inte riktigt fattat at tdet är slut, att det är över. Det kommer ta lång tid innan det sjunker in. Det är en sådan sjuk besvikelse. Det kommer bli en sömnlös natt, säger Kristin.

Och i huvudet kommer den vevas, gång efter gång, Marozsáns tåfjutt.

Vad som händer sedan, när EM-slutspelet smällts och vardagen återställts, är oklart. Efter uttåget mot Tyskland kunde Kristin inte svara på frågan om hon, den 31-åriga målvakten från Glanshammar som nu gjorde sitt första mästerskap som svensk förstekeeper, finns med i VM 2015.

– Svårt att svara på det i dag. Vi får se, jag har ingen aning.

Mer läsning

Annons