Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljungskile körde över Degerfors

Degerfors förlustfria svit bruten efter mardrömshalvlek på Uddevalla arena.

Annons

Ljungskile var förra året en kvalförlust mot Gefle från att ta klivet upp till allsvenskan. I år har laget inlett mer avvaktande men har nu börjat komma i gång i superettan. På lördagen tog laget fjärde segern när Degerfors kom på besök. Ett bortalag som efter en svag inledning radat upp fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste matcherna.

Men på Uddevalla arena var det tvärstopp för Degerfors. Redan i den fjärde minuten frispelades Ljungskiles Ahmed El Amrani som rundade målvakten August Strömberg och rullade in ledningsmålet.

Halvtimmen senare inleddes en mardrömslik tvåminutersperod för Degerfors – och för Daniel Sundgren i synnerhet. Högerbacken var helt ur position när vänsterbacken Niclas Andersén kom fri på kanten. Marcus Astvald var ensam kvar på kanten men hann inte med och kunde bara titta på när Andersén säkert satte 2-0 bakom Strömberg.

Ett par minuter senare small det igen. El Amrani höll sig framme och nickade in sitt andra mål för dagen när Daniel Sundgren återigen tappade i markeringsspelet. Frågan var bara om bollen var inne. På tv-bilderna såg det allt annat än solklart ut men enligt domarens bedömning passerade bollen mållinjen.

Andra halvlek blev mållös och Degerfors missade därmed chansen att ta sig upp på en kvalplats i superettan.

Mer läsning

Annons