Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Löftet lämnar – nyckelspelare tvekar

Talangen Adam Nilsson har brutit kontraktet med Degerfors. Och viktige mittfältaren Eric Jernberg har fått ett slutbud att ta ställning till.

Annons
Eric Jernberg.

19-årige Adam Nilsson satt på bänken två gånger under våren i superettan. Den IFK Sunne-fostrade backen hade ett år kvar på sitt kontrakt med Degerfors, men han har valt att utnyttja en klausul – och bröt avtalet på onsdagen.

– Med de villkor jag hade i kontraktet var jag tvungen, jag klarade mig inte på den lönen. Om jag ska stanna måste vi förhandla fram ett nytt, säger han till Värmlands Folkblad. Enligt VF har Nilsson redan provtränat med Karlstad BK, IFK Ölme och moderklubben IFK Sunne. Under hösten var han utlånad till Ölme och var med om att ta upp klubben till division 2.

VF skriver också att Dif-mittfältaren Eric Jernberg, som 2013 startade 23 av 30 matcher och hoppade in i fyra,  har fått ett slutbud att ta ställning till . Jernbergs kontrakt löper ut efter säsongen, och värmlänningen, som kom till Dif från Sirius under 2010, måste bestämma sig i morgon, fredag, om han vill fortsätta i klubben. Intresse från andra lag finns.

– Jag har varit här ganska länge, och på ett sätt skulle jag vilja testa något nytt. Samtidigt har det känts väldigt bra i år och jag trivs väldigt bra. Jag har inte riktigt bestämt mig än säger Jernberg till VF.

– Vi hoppas han vill vara kvar, han var jättebra i år och är en spelare som passar väldigt bra i vårt sätt att spela, säger sportchefen och tränaren Patrik Werner.

Mer läsning

Annons