Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målvaktshjältens oväntade comeback - i Pålsboda

När jaktkompisen kallade tvekade inte den gamle landslagsmålvakten att resa 60 mil för spel i division 5. På torsdagen debuterade Bengt Andersson, 48, för Pålsboda.

Annons
Bengt Andersson - i Pålsboda.

Åskådarna på kylslagna Lillåvallen gnuggade ögonen lite extra när Bengt Andersson, svensk mästare med IFK Göteborg 2007, ställde sig mellan stolparna i motståndarlaget Pålsboda.

”Bengan” drog i väg monsterutsparkar och gjorde några bra räddningar i matchen men kunde inte hindra Lillån från att vinna med 1–0 efter segermål av Rekar Khoshawi Essa Essa i andra halvleken.

Och vinnarskallen fanns fortfarande kvar hos den gamle landslagskeepern.

– Målet var klar offside, anser ”Bengan”.

Du slutade på elitnivå efter SM-guldet med Blåvitt 2007 men dyker upp i Pålsboda åtta år senare. Varför?

– Thomas Ekberg (Pålsbodas tränare) är en av mina bästa kompisar. Han har ett jaktprogram på TV4 och vi har jagat ihop. Thomas behövde hjälp eftersom båda deras målvakter är skadade, förklarar "Bengan".

- Men nu är en av dem frisk igen så vi får se om han vill ha mig med någon mer gång.

Andersson, som bland annat har en proffsejour i spanska Tenerife bakom sig, bor i Göteborg men tvekade inte att åka 60 mil för en division 5-match när kompisen kallade.

– Jag har inte spelat någon match på två år så visst är man lite rädd för att gå sönder.   Jag väger tio kilo mer än när jag spelade på elitnivå. Men jag är ganska bra allroundtränad, går på gym och byggt på mig muskler. Och som målvakt är man inte så beroende av kondition som tur är, säger han med ett leende.

Känner du killarna i laget?

- Ja, jag spelade en kändismatch mot de här grabbarna i Pålsboda i somras.

Vad gör du annars nu för tiden?

- Jag jobbar på en reklambyrå i Göteborg. Tidigare var jag på Umbro. Jag har faktiskt varit här tidigare och sålt skor till Lillån.

Mer läsning

Annons