Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marie i dubbla roller

Centralt eller till vänster?
Det är frågan för Marie Hammarström som fick starta på kanten mot Italien.

Annons

Hon gick sitt genombrott i landslaget som vänstermittfältare. Men Marie Hammarström har sakta men säkert etablerat sig som komplement bredvid Caroline Seger centralt under Pia Sundhages ledning.

Där spelade Hammarström också mot Finland och Danmark. Men mot Italien var hon tillbaka på kanten och upplevde en jobbig första halvlek.

– Det var inte den bästa halvleken. Jag hade svårt att komma rätt. Jag trivs därute på kanten men i dag var det inte den roligaste matchen jag fick där, säger Marie Hammarström och fortsätter:

– Vi var inte riktigt kvicka i fötterna eller kvicka i besluten. Italien gjorde det bra och drog ner tempot.

Stor skillnad efter paus då matchen avgjordes.

– Vi sa att vi skulle spela snabbare och springa mer. Då kom vi igång lite. Det rullade på ett tag i andra och vi gör tre mål. Sedan slappnar vi av och då kommer de in i matchen igen.

Seger i matchen, men framförallt i gruppen, var ändå det viktigaste.

Återstår att se

– Nu känns det som att vi har gjort det vi ska. Vi har sett till att vi får så bra väg som möjligt framöver. vilken roll Marie Hammarström får när det är dags för kvartsfinal.

– Jag trivs bra på båda positionerna så det spelar ingen roll egentligen. Jag är inte lika löpstark som andra yttrar och det beror på vilka motståndare vi får. Ska vi föra spelet passar jag bäst på kanten. Då kan vi ha yttrar som bara öser på. Men mot starkare motstånd kan jag starta från kanten och komma in och stänga till defensivt.

Mer läsning

Annons