Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-bloggare blir TV4-kommentator

Först NA-bloggare, sedan expert i Radiosporten. Nu tar förra Kif Örebro-spelaren Emelie Ölander nästa steg – och blir kommentator i TV4.

Annons

På torsdagen släppte TV4 nyheten att Emelie Ölander, 23, blir kanalens nya kommentator. Hon lämnar därmed jobbet som expert på Radiosporten och kommer nu istället själv få hålla i huvudsnacket under sändningarna.

– Det ska bli jättespännande, jag tar mig ur min trygghetszon rejält. Som kommentator är jag nybörjare och novis, och jag kommer få lägga ned mycket tid för att bli en skicklig kommentator. Jag måste ha stort tålamod med mig själv, säger hon.

Ölander är uppvuxen och fostrad i Malmö, och hann spela allsvenskt för Ldb Malmö, AIK och Kif Örebro, och göra fyra A-landskamper. Efter en säsong i Kif, då hon även bloggade på na.se, la av med fotbollen hösten 2011, som 22-åring.

Därefter har hon jobbat på som expertkommentator på Radiosporten, ett kontrakt som nu löpt ut. Hon börjar på TV4 i höst, och kommer framförallt att kommentera internationella matcher.

Läs mer om Ölanders nya karriärval i fredagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning här nedan i morgon bitti!

Mer läsning

Annons