Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya avstängningar för Dif: "Inte bra"

Två otursminuter, två varningar och två avstängningar – då tvingas Degerfors IF klara sig utan två nyckelspelare mot Jönköpings Södra på torsdag.

Annons
Eric Jernberg.

Det var mellan matchminut 68 och 70 som allt gick emot Degerfors IF på Stora Valla. Först åkte Eric Jernberg på en varning för att ha gått för hårt åt Andreas Drugge. Sedan nickade Daniel Mendes in Gais 2–2-mål på frisparken – ett mål som följdes av ett domartumult under vilket Daniel Sundgren snackade till sig en varning.

Dif lyckades förvisso klara ut situationen, ta tag i taktpinnen och vinna matchen med 4–2 – men för både Jernberg och Sundgren var de gula korten de tredje för säsongen, vilket innebär att båda är automatiskt avstängda i nästa omgång, mot Jönköpings Södra på torsdag.

– Det är inte bra, naturligtvis. Men det är så det är, säger tränaren Patrik Werner.

Men ändrar sig sedan och försöker vända avstängningarna till något positivt.

– Det kanske är bra att andra får komma in ändå. Det gör inget om någon är skadad eller avstängd ibland, då får vi rotera lite och får in fräscha spelare. Det har varit tätt mellan matcherna på slutet och några är slitna. Är de två avstängda får andra chansen, säger Werner.

Diftränaren hyllade återigen truppen bredd, efter att han på mindre än tre minuter efter Gais 2–2-mål hade gjort samtliga tre byten och fått önskad effekt när Alexander "Nutt" Andersson, Erik Nilsson och Ferhad Ayaz ersatte Amadaiya Rennie, Eric Jernberg och Niklas Klingberg.

– De tre vi bytte ut är absolut inte dåliga, det är bara det att vi har så jäkla bra bänk att vi måste göra någonting. Och det var det som fällde avgörandet, att vi vann matchen: Att vi fick in fräscha ben och att det var bra allihop. Normalt sett när man blir utbytt har man gjort en mindre bra insats, men de tre vi bytte ut i dag var riktigt, riktigt bra. Jag har sagt det förut: Det är vår bredd som gör att vi vinner matcher och det var det i dag också.

Gaistränaren Thomas Askebrands insats på presskonferens klockade in på exakt 26 sekunder och lät i sin helhet så här:

– Ja… Analysen är egentligen som sådan att Patrik (Werner) och kompani var bättre än oss helt enkelt. Det var de som tog tag i taktpinnen, det var de som körde på. Ja, de vinner fullt välförtjänt kan man säga. Det räcker nästan så.

Gais hade inför matchen chans att gå ikapp Dif, men är nu istället sex poäng bakom. Risken är stor att det allsvenska tåget nu definitivt gått för Göteborgslaget.

Läs mycket mer om Dif i söndagens NA, papperstidnignen, som du kan köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons