Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya planer för konstgräs

Minst fem nya konstgräsplaner i Örebro finns i tanken.
Men kommunledningen vill få till en nystart i arbetet genom att ta fram en turordningslista.

Annons
Konstgräsplan.

Det har varit på tapeten ett tag, med nya konsträsplaner i Örebro. På måndagen presenterade ansvariga politiker hur arbetet ska fungera i fortsättningen.

- Vi är självkritiska. Örebro kommun har inte lyckats få ihop arbetet på det sätt vi hade önskat, det har varit många turer mellan kommun och föreningar. Därför vill vi börja om på noll. Vi vill få chans att föra samtal med föreningar om vad som är den bästa lösningen. Det är det mest rättvisa vi kan göra i dagsläget, säger Björn Sundin (S), kommunalråd inom samhällsbyggnad i ett pressmeddelande.

Planen presenteras i vår- Nu ska vi starta ett omfattande dialogarbete med föreningar och örebroare så att vi kan få fram det bästa underlaget för att fatta bra beslut. Den slutgiltiga planen kommer vi att presentera längre fram i vår. Målet är att vi ska kunna presentera en plan för hur vi senast 2015 ska ha minst fem nya konstgräsplaneret. En är redan på gång, den i Pettersberg, säger Lena Widing (C), förste vice ordförande i programnämnd samhällsbyggnad i samma pressmeddelande. (NA)

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons