Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson provtränar med Dif

Nu är det helt klart: Carlstad Uniteds back Jonas Olsson kommer för andra året i rad att provträna med Degerfors IF – och nu hoppas han på en övergång till superettanklubben.

Annons

– Läget har förbättrats eftersom jag inte sitter under kontrakt den här gången, säger han.

Det var i fredags som det avslöjades att Carlstad Uniteds back Jonas Olsson återigen är aktuell för Degerfors IF.

– Vi har följt honom under året. Men vi låter honom spela klart säsongen innan vi tar kontakt med honom, sa DIF:s tränare och sportchef Patrik Werner då.

Nu är Uniteds säsong, som slutade med degradering till division 2, över – och visst har Olsson fått ett samtal från Werner.

– Degerfors ringde och bjöd in mig till provträning. Det är kul, det är alltid kul när klubbar hör av sig. Det ska bli roligt att åka dit igen och köra lite, säger 20-åringen.

Förra vintern tränade Olsson med Dif under tre veckor, och därefter följde en budgivning där Dif och United inte lyckades komma överens om en prislapp på Töcksforsprodukten.

Dif bjöd till slut mellan 100 000 och 150 000 kronor för Olsson, vilket United nobbade. Och därmed blev Olsson kvar i Carlstad.

– Just då kändes det surt, jag hade verkligen velat gå till Degerfors. Det var en jättebra chans, säger Olsson.

Hur har läget förändrats till den här vintern?– Det har förbättrats eftersom jag inte sitter under kontrakt den här gången. Men det kanske har försämrats eftersom säsongen inte blev lika bra som jag hade hoppats. Försäsongen blev som den blev i United, utan tränare och utan en färdig trupp, och sedan har jag inte fått ut allt jag ville.

Har du fått några signaler från Dif, vill de skriva kontrakt med dig den här gången också?– Nej, det har inte varit några speciella signaler. De ringde en gång och bjöd in mig, och sedan ska vi höras en gång till före provträningen.

Finns det andra klubbar med i bilden?– Nej, jag har inte blivit kontaktad av några andra än. Men jag utesluter ingenting, jag vill spela så högt upp som möjligt, så alla klubbar på högre nivå är intressant.

När det gäller Difs befintliga spelartrupp är det nu bara reservmålvakten Jonas Bohlin som ännu inte erbjudits något nytt kontrakt, även om Werner sagt att han vill ha Bohlin kvar.

– Jag ska sätta mig ned med Degerfors och diskutera framtiden innan vi drar igång träningen i slutet av november. Jag har inte tagit något beslut om min fortsatta karriär än, och jag vill inte föregripa det mötet, säger Bohlin.

Läget i Degerfors IF inför 2011

Målvakter:

Spelare under kontrakt: Sebastian Karlsson (kontrakt över 2012).

Backar: Fredrik Ahlman (2011), Marcus de Bruin (2011), Andreas Gunnarsson (2011), Andreas Holmberg (2012), Christoffer Wiktorsson (2011).

Mittfältare: Martin Broberg (2011) Stellan Carlsson (2012), Eric Jernberg (2012), Jesper Karlsson (2012), Niklas Klingberg (2012), Christophe Lallet (2012), Andreas Ljunggren-Eriksson (2011), Erik Nilsson (2011), Marcus Nilsson (2011), Tobias Solberg (2012), Johan Wennberg (2011).

Anfallare: Peter Samuelsson (2012).

Förluster: Emil Berger (mittfältare; var utlånad till Carlstad United under hösten), Örebro SK, Sebastian Henriksson (mittfältare), slutar, Mikael Nilsson (back), do.

Spelare från 2010 års trupp som inte skrivit på nytt kontrakt än: Jonas Bohlin (målvakt), Johan Kristiansson (back; har erbjudits nytt ettårskontrakt, avvaktar läkarundersökning).

Nyförvärv:

Rykten in: Jonas Olsson (back), Carlstad United.

Rykten ut:

Jonas Bohlin (målvakt), slutar eventuellt.

Mer läsning

Annons