Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orvar Bergmarks barnbarn ska spotta in mål – i Gefle IF

Han är 19 år och har en av Örebros och ÖSK:s allra största som morfar, i legendariske Orvar Bergmark. Nu har Adam Bergmark Wiberg skrivit på för Gefle IF.

Annons

Fyra årskontrakt med Gefle IF. Orvar Bergmarks barnbarn Adam Bergmark Wiberg ska göra mål i Gästrikland.

– En jättespännande spelare som vi tror mycket på. Han är en bra avslutare, har bra speluppfattning och jobbar otroligt hårt, säger Gefle IF:s sportchef Hasse Berggren till gd.se.

Gästrikarna åkte ur allsvenskan och bygger om sitt lag för superettan. Och har hittat Adam Bergmark Wiberg i IFK Täby.

Där har den unge anfallaren spottat in mål i juniorallsvenska sammanhang. Nu har Orvar Bergmarks barnbarn fått ett fyraårskontrakt med Gefle.

– Det känns verkligen jättebra. Jag känner mig otroligt välkomnad och blev imponerad av kvalitén på träningen. Och Gävle verkar vara en mysig stad, om än lite mindre än Stockholm, säger Adam Bergmark Wiberg till klubbens hemsida.

Morfar Orvar Bergmark var svensk landslagsman i såväl fotboll som bandy, stor grabb i båda sporterna, och var förbundskapten för det svenska fotbollslandslaget. Han kom till Örebro från Byske i unga år, och blev en av stans absolut största idrottsprofiler alla kategorier. Orvar Bergmark gick bort 2004, vid 73 års ålder.

Mer läsning

Annons