Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK Söder klart för A-slutspel

ÖSK Söder fortsätter att briljera i världsturneringen Gothia Cup i Göteborg. Under tisdagen kom andra raka segern. Nu uppdaterad med fler lokala lag.

Annons
ÖSK Söder imponerar i Gothia Cup.

17-årslaget från ÖSK Söder vann sin premiärmatch i måndags i Gothia Cup:s elitklass på flicksidan mot det amerikanska laget Roanoke United, lekande lätt med 7-0. Under tisdagen kom en ny cuptriumf mot Bele-Barkarby, som spelade 2-2 i sin premiärmatch mot Birmingham.

Ett lag som ÖSK Söder slog ut i SM-semifinal under fjolåret. Och även den här gången skulle ÖSK Söder få med sig vinsten. Anna Meijer gjorde 1-0 efter sju minuter efter ett snyggt anfall från Örebrolaget. Trots att det var mycket Bele-Barkarby under den första halvleken kunde ÖSK Söder reda ut stormen och behålla sin 1-0-ledning in i paus.

Direkt i början på andra halvlek gjorde Kajsa Armborg 2-0 och sedan rullade det på för ÖSK Söder. Lagets speciella skyttedrottning Sara Sandberg gjorde både 3-0 och 4-0, vilket också blev slutresultatet. Trots att ÖSK Söder har en match kvar i gruppspelet, så är laget klart för A-slutspel.

- Resultatmässigt har det gått ruskigt bra, men prestationsmässigt finns det mer att ut av laget, säger ÖSK Söders tränare Niclas Collgård.

ÖSK Söder avslutar gruppspelet under onsdagen med match mot engelska Birmingham. En poäng räcker för att ÖSK ska knipa gruppsegern.

A-slutspelet för ÖSK Söder börjar på torsdag.

Det går även bra för andra lokala lag i Gothia Cup. Rynninges F19-lag, förstärkt med spelare från Sturehov och Adolfsberg har startat gruppspelet på ett positvt sätt. I öppningsmatchen besegrades ett lag från Indien med otroliga 14-0. I den andra matchen blev det 1-1 mot Torslanda efter ett sent kvitteringsmål av Sara Karlsson. De fyra poängen på två matcher innebär att Rynninge har ett kanonläge att ta sig vidare från gruppen och ta sig till A-slutspel. Under onsdagen väntar gruppfinal mot KF 13 Qershori från Kosovo. Vinst där och Rynninge tar sig definitivt till A-slutspel.

I P14-klassen har den lilla klubben Eker tagit sig till A-slutspel efter två raka segrar. Tidigt under onsdagen väntar gruppfinal mot det irakiska laget Alshebab SC, innan det väntar A-slutspel på torsdag. Ekers flickor 14 har spelat två oavgjorda matcher och har fortsatt chansen att nå A-slutspel i turneringen. Även Ekers F17-lag har chansen att ta sig till A-slutspel inför den sista gruppspelsmatchen.

Det är givetvis fler lag från Örebroområdet med i Gothia Cup. Och det går bra för de flesta av dem. Karlslund har två lag med, i P16 och P18, där det har blivit idel segrar för lagen. De båda Kiflagen ser ut att hamna i A-slutspelet. Till A-slutspel ser även Kumlas 16-åringar att ta sig. Två raka segrar ger Kumlalaget ett bra utgångsläge inför den sista matchen i gruppspelet.

Mer läsning

Annons