Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pärs när Pars behöll division 4-status

Pars FC blir kvar i division 4. Detta efter att ha spelat 3-3 mot Askersund på Pettersbergs IP i den andra kvalmatchen till division 4. Totalt 6-5 till Pars.

Annons

Det blev dramatiskt på Pettersbergs IP under lördagen. Den avgörande kvalmatchen mellan Pars FC och Askersund. Eftersom Pars vann den första matchen på bortaplan med 3-2, så var det fördel för Pars inför lördagens match.

Men den fördelen vände snabbt. Efter en dryg kvart spel ledde Askersund med 0-2 efter bland annat ett straffmål av Andreas Berg. Vid det läget i matchen var det Askersund som hade division 4-status. Men inom loppet av någon vände momentumet igen i matchen. Gustaf Eklund och Mustafa Marouf ordnade två mål till Pars. 2-2 i matchen och nu var det fördel Pars igen.

I början av den andra halvleken gjorde Andreas Berg sitt andra mål för dagen och därmed ledde Askersund igen. Nu hade vi förlängningsläge i kampen om division 4-platsen. Men det blev Pars som skulle få det sista ordet. Med halvtimmen kvar bjöd Pars Ghaith Majed Fadel på ett indivudellt nummer.

- Han drog några spelare på sin kant och sköt ett skott ur ingen vinkel alls, säger Pars tränare Jan Karlström.

Avslutningen på matchen blev dramatisk. Askersund hade flera heta lägen att peta in en mål till. Men matchen slutade 3-3, vilket innebar att Pars får fortsätta spela i division 4.

- De tryckte på i slutet. Det var otroligt nervöst, men vi bet ihop och fixade det, säger Jan Karlström.

Mer läsning

Annons