Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelgander tar över i Adolfsberg

Jonas Pelgander, 36, är klar som ny tränare i Adolfsbergs IK.
– Vi ville ha ett namn med anknytning till klubben, säger ordförande Claes Mauroy.

Annons

Många minns Jonas Pelgander som defensiv slitvarg på ÖSK:s allsvenska mittfält. Men på senare år har han inlett sin tränarkarriär och den gångna säsongen var han spelande tränare i Hidingsta i division fyra. Nu tar han klivet över till seriekonkurrenten Adolfsbergs IK där han efterträder Stig Pettersson.

– ”Stickan” deklarerade tidigt att detta skulle bli hans sista år som huvudansvarig. Då började vi kolla vilka som fanns tillgängliga och vi ville gärna ha någon som kan klubben sedan tidigare, säger Mauroy.

Tillbaka till moderklubbenOch det gör verkligen Jonas Pelgander. Det var nämligen på Lugnets IP som han inledde sin fotbollskarriär en gång i tiden. Först som 18-åring lämnade han moderklubben för spel i ÖSK.

– Han är intresserat och noggrann som tränare. Vi har skrivit kontrakt på ett år till att börja med. Sedan får vi se hur vi trivs med varandra, säger Mauroy.

Kommer han att spel också eller bara koncentrera sig på att vara tränare?– Det är upp till honom själv. men jag skulle tro att han platsar fortfarande om han vill, säger Mauroy.

Adolfsberg slutade på femte plats i division fyra, två poäng före lokalrivalen Övfre Adolfsberg.

Mer läsning

Annons