Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rösta: Vilka vill du möta i play off?

Portugal känns svårast. Grekland aningen lättare. Men något önskemotstånd i playoff-matcherna till fotbolls-VM i Brasilien finns inte för landslagets mittback Per Nilsson.
- Vi är inte favorit i någon match, säger han till TT.

Annons

Förlusten mot Tyskland resulterade i att Sverige hamnade i den oseedade playoff-gruppen. Därmed väntar ett ovisst dubbelmöte mot antingen Kroatien, Portugal, Grekland eller Ukraina den 15 och 19 november. I potten ligger en biljett till sommarens VM-slutspel i Brasilien.

- När vi kommit så här nära är det klart att det finns ett enormt sug och en stark känsla att man vill ta sig till VM. Det ska bli spännande, säger Per Nilsson om lottningen till TT. Lottning i Zürich Visst är det så. Och det smygstartar redan på måndag. Vid 14-tiden kommer den förre storspelaren Alexander Frei, som spelat två VM-slutspel för Schweiz, inför ögonen på bland andra förbundskaptenen Erik Hamrén hjälpa till med lottningen i schweiziska Zürich. Där och då avgörs det vilken nation som Sverige ställs mot.

- Spontant känns det som att vi vill undvika Portugal, säger Nilsson.

- Det behöver inte vara så men det är vad känslan säger. Det kommer bli det svåraste laget om man tänker på alla deras komponenter: kvaliteten både individuellt och kollektivt samt deras spelstil... Jag tror att de blir tuffast. Viktig detalj: Ibrahimovic Nilsson tror att Grekland, trots deras täta defensiv med endast fyra insläppta mål på tio matcher, kan passa det svenska spelet. Samtidigt räknar han med att playoff-matcherna kommer att bli svåra oavsett vad lotten ger Sverige för motståndare.

- Det är två

matcher det handlar om, så det kommer vara otroligt jämnt med små detaljer som avgör. Tror inte att något lag kommer vinna med 3–0, 3–0, säger han. Enligt Nilsson stavas en sådan liten detalj Zlatan Ibrahimovic.

- I sådana här matcher blir han extremt viktig. Han är en exceptionell fotbollsspelare och kommer att göra skillnaden.

Play off-lottning

När: Måndagen 21 oktober kl 14.00.

Var: Zürich.

Vad: De fyra högst seedade lagen (Portugal, Grekland, Kroatien och Ukraina) lottas mot de fyra oseedade (Sverige, Frankrike, Rumänien och Island). De ska mötas i ett dubbelmöte, och det lottas även om vilka lag som får börja på hemmaplan.

Matchdagar:

15 och 19 november.

Regler: Vanliga cupspelsregler, det vill säga mål på bortaplan räknas dubbelt. Vid lika resultat i båda matcherna spelas en förlängning på 2x15 minuter innan straffläggning tas vid. Bortamål under förlängningen blir dubbelt värda vid lika resultat. (TT)

Mer läsning

Annons