Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynninge har ena benet i division 1

Rynninge har drömläge inför returen i kvalet mot Hällbybrunn. Bortaseger med 3-1 i söndags - nu är Rynninge mycket nära division 1-spel kommande säsong.

Annons
Grenadjärvallen kan snart bli en division 1-arena.

Rynninges damer kvalspelar till division 1. Under söndagen inleddes kvalet med bortamatch mot Hällbybrunn.Vinnaren i dubbelmötet är klart för division 1. Och efter helgens match är det en stor, stor fördel för Rynninge.

Laget vann med med 3-1 och har nu ena benet i division 1. Ann-Sofie Frost inledde målskyttet efter 20 minuter. 20 minuter senare utökade Nellie Paulsson ledningen till 2-0. Succén fortsatte för Rynninge i början av den andra halvleken när Frida Eriksson gjorde 3-0.

- Vi hade bra kontroll på spelet, men sedan fick vi en skada i backlinjen och jag fick ändra om i laget. Det blev oroligt och Hällbybrunn kunde ta över, säger Rynninges tränare Anders Karlsson.

Hemmalaget fick in en reducering, men inget mer. 

Returen i kvalet spelas på söndag, hemma på Grenadjärvallen.

- Det gäller att vi är på tårna. Kan vi vinna med två mål på bortaplan, så kan de också det. Inget är klart, men vi känner oss starka, säger Anders Karlsson, som berömde mittbacken Wilma Tunsved efter matchen.

- Hon är född 1997 och är en stor talang, säger Anders Karlsson.

Mer läsning

Annons