Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rynninge mot en ny vår

Rynninge körde över IFK Sunne med 5–0 (2–0) och återtog serieledningen i division 3 – åtminstone över natten.
– Det känns som om våren kommit tillbaka. Vi spelar stabilt igen, säger tränaren Mattias Wikström.

Annons

Det var i våras som RIK var glödhett och snuddade vid att vara hela Sveriges bästa division 3-lag. Efter en tung period är glädjen och den vägvinnade spelet tillbaka.

Joakim Signell, hörna, och Alexander Weckström, nick på frispark, såg till att Rynninge ledde med 2-0 i halvtid.

– Sunne hade egentligen bara en chans, ett skott utifrån vi ställningen 1–0 som vår målvakt Kalle Videhult gör en jätteräddning på i bortre krysset, säger Wikström.

2–0 stod sig fram till 85:e minuten då RIK definitivt dödade matchen med tre snabba mål i slutminuterna. Sandro pavicevic hoppade in sista 20 minuterna och gjorde två mål, 3–0 och 5–0. August Holmberg svarade för matchens delikatess när han lobbade in 4–0.

– Förra året spelade August alla matcher utan att göra något mål. I år har han gjort nio och har genomgående varit vår bäste spelare, säger Mattias Wikström.

RIK tog i och med segern tillfälligt (?) över serieledningen från Örebro Syrianska som kan ta tillbaka den via seger borta mot Sifhälla i dag.

Sedan återstår två ovissa omgångar. RIK avslutar borta mot Franke och hemma mot IFK Örebro.

– Syrianska har initiativet men vi har kvalplatsen i egna händer, och den ska vi åtminstone klara av att ta, säger Wikström.

Mer läsning

Annons