Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sköllersta mållöst igen

Historien upprepar sig för bottenlaget Sköllersta.
Trots massor av chanser i bortamatchen mot Arboga Södra blev det förlust med 0–1.
– Det är bara för dåligt, säger tränaren Mårten Eriksson uppgivet.

Annons

Lördagens match var viktig för Sköllersta. Vid vinst hade laget knappat in på Arboga som låg på kvalplats.

Men så blev det inte. Istället en snöplig uddamålsförlust. Och efter matchen hade tränaren Mårten Eriksson svårt att hitta orden.

– Ja, du kan väl kopiera texten från någon tidigare match. Vi kan inte göra mål helt enkelt, säger Eriksson och suckar.

Tittar man i tabellen är det inte svårt att förstå Sköllerstatränarens besvikelse. Bara fyra gjorda mål på tio omgångar är förstås på tok för dåligt.

– Man kan säga att det sitter i huvudet eller vad som helst, men jag tycker att det är under alla kritik, säger Eriksson.

Chanser saknades nämligen inte. Arboga tog visserligen ledningen med 1–0, men drabbades av en utvisning strax innan pausvilan. Något som gav Sköllersta en gratischans att komma ifatt.

– Vi spelade med trebackslinje i andra halvlek och kom runt gång på gång. Vi skapade kopiöst med lägen varav fyra var innanför målområdet. Ibland trodde man inte att det gick att missa, men det gjorde det, säger Eriksson.

Spelmässigt var dock Mårten Eriksson trots allt nöjd med andra halvlek och även lagets försvarsspel.

– Bakåt är det jättebra. Bortser man från matcherna mot Syrianska och Karlslund så har vi bara släppt in ett halvt mål i snitt.

I nästa omgång för Sköllersta en ny chans att hänga på lagen ovanför nedflyttningsplats. Då ställs man mot nästjumbon Ludvika på hemmaplan.

Mer läsning

Annons