Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundgren klar för Dif

(Uppdaterad 15.44) Nu är Daniel Sundgren en Degerfors-spelare. På tisdagen skrev han på ett tvåårskontrakt med Dif - tack vare pengar från stödföreningen Klubb 100.

Annons
Patrik Werner.

För två veckor sedan blev det klart att Degerfors skulle testa AIK-legendaren Gary Sundgrens son - Daniel Sundgren. Ytterbacken/-mittfältaren har därefter tränat och matchat med Dif. Bland annat gjorde han mål i segermatchen, 3-0, mot Skövde förra lördagen.

Under måndagskvällen utropade Degerfors målvakt Brian Edwards följande på sitt twitterkonto: "Im hearing we signed Daniel Sundgren today! Great addition 2 the squad.. One or two more players and it will be a bright season".

Edwards var dock lite tidigt ute. Men han fick ändå rätt. När NA pratade med Degerfors sportchef och tränare Patrik Werner berättade han att Sundgren skulle komma till Degerfors på tisdagen och att klubben hoppades kunna komma överens med spelaren om ett kontrakt. Och så blev fallet. Tack vare pengar från stödföreningen Klubb 100 kunde Degerfors teckna ett tvåårsavtal med Dif.

- Det här känns riktigt bra, det är en nytändning för mig. Det känns bra att komma bort från Stockholm och alla rutiner som man har där och få fullt fokus på fotbollen. Jag har ju alltid haft Väsby och allt annat där att falla tillbaka på men nu är allt nytt igen, allt från kompisar till tränare och boende. Det känns verkligen bra, säger Daniel Sundgren till Degerfors hemsida.

Sundgren berättade också om stödet från sin familj. Med gamle AIK- och landslagsspelaren Gary Sundgren i spetsen.

- Pappa (Gary Sundgren) gillar det här och jag önskar att morfar levde fortfarande, han hade verkligen älskat det. Han bodde i Örebro och följde Degerfors. Han var här och såg mig när jag spelade mot Degerfors juniorer för några år sen, säger Daniel till Degerfors hemsida.

Patrik Werner var nöjd med värvningen:

- Daniel är en bra passningsspelare, snabb och irrationell och det har aldrig varit nån tvekan när det gäller hans kvalitéer som fotbollsspelare, säger Werner till Difs hemsida.

Mer läsning

Annons