Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Syrianskas ordförande lämnar

Melke Alan kommer inte att fortsätta sitt uppdrag som ordförande i Örebro Syrianska. 
–  Det är bättre att jag ger möjligheten till andra som har mer tid än vad jag har just nu, säger han.

Annons

Det händer grejer i Örebro Syrianskas styrelse. Melke Alan har meddelat valberedningen att han lämnar ordförandeposten och även två andra styrelseledamöter har tackat för sig.

– Vi gick in för att göra en kraftsamling. Sanera ekonomin och bygga någonting långsiktigt. Det känner vi att vi har gjort nu och kan lämna över med gott samvete. Dessutom tar min scouting-roll i Djurgården mycket tid och jag har två företag och familj. Det är bättre att jag ger möjligheten till andra som har mer tid än vad jag har just nu, säger han.

Finns det folk som står redo att ta över?– Valberedningen jobbar på att få in bra och kunnigt folk. Dessutom kommer en av de som lämnat sin styrelsepost att fortsätta jobba kvar i föreningen.

Det finns inga sportsliga faktorer som ligger bakom?

– Absolut inte. Det sportsliga får andra sköta och tränarna har inte haft några som helst krav på uppflyttning från oss i styrelsen.

– Vi har varit beredda på att det här skulle hända. Ett tag trodde vi till och med att Melke skulle sitta ännu kortare. De har styrt upp ekonomin och lagt en grund. Nu siktar vi på att bredda föreningen, inte minst på ungdomssidan, säger Habib Dilmac från Syrianskas valberedning.

En ny ordförande kommer utses på årsmötet den 16 juni.

Mer läsning

Annons