Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen slog till direkt

Fem minuter.
Mer behövde inte Degerfors IF:s nye supertalang för att presentera sig.
Jesper Karlsson, 18, gjorde mål direkt i första inhoppet i superettan.
– Det kunde inte bli bättre, säger han och ler.

Annons

Han har provtränat med Swindon och fick chansen i Zenit St Petersburgs stjärnlag mot sitt Degerfors IF på försäsongen.

Nu har mittfältaren Jesper Karlsson, 18, också presenterat sig för hemmapubliken.

I 84:e minuten, när Dif ledde med 4–1 mot Värnamo, bytte han av Christopher Brandeborn och gjorde superettandebut. Bara fem minuter senare slängde han sig fram i straffområdet och tryckte in sitt första superettanmål.

– Jag kom igenom och ropade som fan på Amadaiya Rennie att jag skulle ha bollen, jag ville verkligen ha den. Han hörde det och passningen var perfekt, säger Karlsson som förstås var sprudlande glad efter debutmålet.

”Underbar känsla”

– En underbar känsla. Jag har väntat på att få chansen och det var jätteroligt när jag hörde att Werner ropade på mig, att jag skulle in. Och att sen få göra mål… Det kunde inte bli bättre.

Jesper kommer, precis som Alexander ”Nutt” Andersson, från den lilla byn Åtorp med 200 invånare, en dryg mil söder om Degerfors. Han lämnade moderklubben för Difs ungdomslag som 13-åring och fick A-lagskontrakt redan som 16-åring.

I drygt två år har han tränat med A-laget, spelat med juniorerna och förgäves väntat på första inhoppet i superettan. Tills i går.

Nästa chans lär inte dröja lika länge.

– Vi har vetat hur bra Jesper är men valt att spara honom, det har inte varit läge att sätta in en så ung kille i den här pressade situationen. Men nu när han fått göra sin debut så vet vi att han klarar av det här också, säger Dif-tränaren Patrik Werner.

Karlsson själv:

– Klart jag hoppas få starta framöver. Jag hoppas att jag stärkte mina chanser. Jag gjorde ju i alla fall mål…

Mer läsning

Annons