Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Talangen utbytt i halvtid – inför Premier league-scouter

Han rankas som en av Sveriges mest talangfulla 15-åringar. Men mot Elfsborg byttes Rynningeanfallaren Tidjani Diawara ut i halvtid – inför ögonen på scouter från Premier league.

Annons
Peder Hessel.

Rynninge förlorade med 5–0 i svenska cupen-matchen mot allsvenska Elfsborg efter 2–0 i en första halvlek där RIK inte ens var nära ett skott på mål.

Längst fram fick 15-årige Tidjani Diawara springa massor – utan att få ut något mer än ett stenhårt Anders Svensson-uppspel rakt i huvudet.

I halvtid byttes han ut.

– Han var helt färdig. Det var synd att han inte kunde vara med och visa lite mer, för ryktet sa att Fulham var här och tittade på honom. Jag hoppas att de följer honom under en längre tid, för i dag tror jag att han var lite tagen av stundens allvar. Det har varit mycket skriver och tjo och tjim runt honom, och det är inte så lätt att hantera, säger tränaren Peder Hessel.

Hessel var missnöjd med den första halvlek hans lag presterade mot Elfsborg.

– Vi tävlade inte på de villkor vi kunde ha gjort där. Det var lite bättre i andra, men då var skadan redan skedd. Det känns som det var väldigt respektfyllt i första halvek. Med komponenten att Elfsborg dessutom var två klasser bättre än Elfsborg, säger Hessel med förra helgens skrällkryss i närminnet.

– Allting gick snabbare här. De hade en tydligare spelidé och över 92 minuter fuskade de inte med spelidén en enda gång. Det var riktigt imponerande. Det här känns som ett blivande allsvenskt topplag, även om jag sätter frågetecken för snabbheten i backlinjen.

I och med förlusten har Rynninge inte längre någon chans att avancera i svenska cupen, men en match av gruppspelet återstår ändå. Borta mot Östersund på lördag. Sedan väntar verkligheten.

– Vi måste ta med oss festligheten med tre matcher mot bra motstånd och göra något bra av det i vardagen. Fotbollen är som ett äktenskap: Man kan inte vara kär hela tiden, till slut blir det måndag. Vi har en utveckling vi måste få till på de här killarna, när den här uppmärksamheten lagt sig och många lag känner: ”Rynninge ska vi slå, nu ska vi backa hem.” Då är det vi som ska föra spelet. Att ligga rätt och försvara, som vi gjort i de här matcherna, är den enkla sporten. Så vi har en del att slipa på, helt klart, säger Hessel.

Läs mycket mer om matchen i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons