Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre in i Degerfors trupp

Två spelare förlänger kontrakten och en junior plockas in. Dessutom är första nyförvärvet nära förestående.
Det är senaste nytt i Degerfors IF:s superettantrupp.

Annons
Arvikasonen Jonas Bohlin, som numer bor och arbetar som polis i Örebro, är klar för ännu en säsong som reservmålvakt i Degerfors IF.

Spelarna som förlängt är reservmålvakten Jonas Bohlin, som sedan han anslöt till Dif inför säsongen 2005 bara fått vakta målet i 36 seriematcher på sju säsonger, och mitt-/högerbacken Johan Kristiansson, som varit oerhört skadedrabbad och bara gjort fem inhopp i seriespelet sedan han flyttades upp från juniorlaget inför säsongen 2006. Båda har skrivit på nya ettårskontrakt.

– Fotbollsmässigt har det aldrig varit någon tveksamhet. Jag tycker fortfarande att fotboll är otroligt kul och trivs i klubben. Tveksamheten har gällt pusslet med familj och jobb, men jag har en fantastisk fru som ställer upp på mig, säger Bohlin till klubbens hemsida.

"Glad över förlängning"– Jag är naturligtvis glad över förlängningen och hoppas att jag får vara skadefri fortsättningsvis så att jag kan ta upp kampen om en plats, säger Kristiansson till samma sida.

Samtidigt flyttas junioren Alexander Hjärpe upp till A-laget och har skrivit på ett tvåårsavtal. På sikt lär tanken vara att han ska fylla luckan efter Christoffer Wiktorsson.

 – Det känns jättekul att de valt att satsa på mig. Jag tror och hoppas att jag kommer att utvecklas mycket under kommande två år och jag siktar på att konkurrera om en av mittbacksplatserna, säger han till hemsidan.

Det är dessutom bara detaljer som återstår innan Dif gör klart med AIK-backen Christoffer Eriksson.

Dif-truppen

Klara för nästa säsong, målvakter: Brian Edwards, Jonas Bohlin.

Backar: Andreas Gunnarsson, Andreas Holmberg, Johan Kristiansson, Jonas Olsson, Alexander Hjärpe (uppflyttad från juniorerna), Christoffer Eriksson (ny från AIK).

Mittfältare: Eric Jernberg, Jesper Karlsson, Niklas Klingberg, Tobias Solberg, Christopher Brandeborn, Amadayia Rennie.

Anfallare: Peter Samuelsson, Alexander Andersson.

Nyförvärv: Christoffer Eriksson, back, ny från AIK.

Förluster: Christoffer Wiktorsson, back, Örebro SK, Christophe Lallet, mittfältare, Hammarby, Martin Broberg, mtitfältare, Djurgården, Marcus Nilsson, back, ny klubb ej klar, Stellan Carlsson, mittfältare/anfallare, do, Erik Nilsson, mittfältare/ do, Johan Wennberg, mittfältare, do, Marcus de Bruin, back, do, Fredrik Ahlman, back, do.

Spelare från årets trupp med utgående kontrakt: Andreas Ljunggren-Eriksson.

Mer läsning

Annons