Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tronêt: "Hellre 20 matcher i Dif än bänken i BP"

Han tvingades nöta allsvensk bänk i år. Nu är Filip Tronêt beredd att byta ned sig för att få speltid. Det avslöjade han efter första provträningen med Degerfors IF.

Annons

På tisdagen gjorde Västeråskillen Filip Tronêt, 20, sitt första träningspass med Degerfors IF, som en av fyra provspelare på plats den här veckan.

– Kul att spela fotboll igen, tyckte det funkade bra. Gick helt okej med tanke på att jag inte varit igång på ett par veckor, säger han efter det 90 minuter långa passet i bollhallen Stora Halla.

Tronêt var supertalangen som öste in elva mål för Västerås SK samma säsong som han fyllde 17 år, och värvades till Brommapojkarna som 18-åring. Men då, 2012, kom skadorna slag i slag, och Tronêt kunde inte debutera för BP förrän i år. Då blev det mest spel i U21-laget, bara sex inhopp i allsvenskan och även om Tronêt har ett år kvar på kontraktet med BP är han nu redo att lämna klubben.

– BP står utan tränare just nu och först och främst vil jag se vem som kommer in och vad han vill. Men som jag sagt till andra som frågat: Jag har suttit på bänken varenda match i år och vill verkligen spela fotbol. Degerfors skulle vara ett jättebra alternativ, om de vill ha mig. Jag spelar hellre 20 matcher i Dif än sitter på bänken i BP, säger Tronêt som inte har någon riktig koll på intresset för sitt eget namn.

– Nej, det där sköter min agent Per Jonsson. När han ringde och sa att Degerfors ville ha upp mig kändes det som en kul grej, Dif är en hemtrevlig klubb som nog kan ta klivet upp i allsvenskan inom några år. Jag tror inte att det blir några fler provspel i vinter, jag behöver få lite ledigt också.

Dif söker minst en ytter till lagbygget inför 2014, en ersättare till Amadaiya Rennie som lämnat för Hammarby. Tre av de fyra provspelarna som just nu tränar med klubben är just yttermittfältare, och någon av dem lär erbjudas kontrakt.

– Tittar vi de senaste åren brukar det vara så att någon av provspelarna tar en tröja, men vi kommer givetvis inte att ta alla fyra, säger tränaren och sportchefen Patrik Werner som bara har gott att säga om Tronêt:

– Det är en ytter som är bra en mot en, snabb och lurig på alla sätt. Vi har bra koll på honom, mötte honom när vi spelade i division 1 och han var i Västerås. Men det ska bli spännande att se mer av honom.

Tronêt tränar med Dif till och med fredag.

Mer läsning

Annons